Regijsko preverjanje usposobljenosti enot prve pomoči Civilne zaščite – Celje 2011


Celje je minulo soboto gostilo regijsko preverjanje usposobljenosti enot prve pomoči Civilne zaščite. Tradicionalnega vsakoletnega preizkusa znanj iz nudenja prve pomoči se je letos udeležilo 13 ekip z območja celjske regije ter gostujoče ekipe Rdečega križa iz sosednje Krapine.

Sodelujoči so svoje znanje iz nudenja prve pomoči demonstrirali v treh simuliranih situacijah nesreč. Pri prvi se je na naraslih brzicah Savinje prevrnil čoln z dijaki, v drugi je prišlo do potresa, ki je pod seboj pokopal večje število ljudi, pri tretji pa se je zgodila nesreča v kuhinji lokalnega doma upokojencev.

Svoje znanje sta tradicionalno najbolje unovčili ekipi OZ RK Šentjur – Gasilska zveza Šentjur in Gorenje d.d. Velenje. Šentjurčani so zmagali že tretjič zapored, Velenjčani pa so že drugič zapored osvojili drugo mesto. Tretja je bila ekipa OZRK Mladi prostovoljci SZŠ Celje.

Sodelovali so še: GZ Vojnik-Dobrna, PP RK Občin UE Šmarje pri Jelšah, 20. MOTB SV Celje, PGD Rogaška Slatina, MO Celje-KDRP Celje, OZRK Zgornje Sav. doline in občine Rečica ob Savinji, skavti občine Vojnik in Mladi prostovoljci šolskega centra Šentjur.

Na prizorišču so svoje dejavnosti predstavile tudi različne službe, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Ogejte si spodnjo fotogalerijo dogajanja.

[simpleviewer width=100% height=700 id=43]

R. Č.