S seje Mestnega sveta Celje: zamenjali Šrota, razrešili direktorico CMC ter sprejeli strategijo športa in kulture


Na sredini seji Mestnega sveta Mestne občine Celje, ki je bila prva v letošnjem letu, so se celjski svetniki lotili obsežnega dnevnega reda s kar 21 točkami. Zasedanje je potekalo v Narodnem domu in trajalo skoraj štiri ure, prineslo pa je nekaj pomembnih odločitev.

Uvod v dnevni red devete seje je bil v znamenju potrditve mandata Juretu Glavniku (Celjska županova lista) v Mestnem svetu MOC za preostanek mandatne dobe v obdobju 2022-2026. S tem je nadomestil dolgoletnega celjskega župana Bojana Šrota, ki je v decembru lanskega leta odstopil s svetniške funkcije.

Jure Glavnik, novi član Mestnega sveta MOC (Foto: MOC)

Svetniki so prav tako sprejeli soglasje k razrešitvi direktorice javnega zavoda Celjski mladinski center, Sonje Majcen, ki bo odslej vodila Inkubator Savinjske regije. Klemen Sagadin, ki sicer že dlje časa opravlja delo v tem javnem zavodu, je bil imenovan za vršilca dolžnosti direktorja CMC za obdobje najdlje enega leta.

Direktorski položaj v Celjskem mladinskem centru je kasneje na seji poskrbel za pestro razpravo, saj so svetniki sprejeli spremembo pogojev za zasedbo funkcije. Odslej bo lahko ta položaj zasedla oseba, ki ima najmanj prvo bolonjsko stopnjo izobrazbe oziroma 6/2 raven izobrazbe in vsaj tri leta (pred tem je bil mejnik pet let) delovnih izkušenj na zahtevani ravni izobrazbe.

Poleg tega so svetniki sprejeli dva strateška dokumenta, povezana s področjem športa in kulture, ter potrdili prejemnike občinskih priznanj za to leto, ki bodo podeljena aprila. Sprejeti so bili vsi nominiranci, za koga gre pa lahko preverite v tem prispevku.

V Narodnem domu so prav tako predstavili tudi poročilo o delu Nadzornega odbora MOC in Civilne zaščite MOC v preteklem letu.

Podrobneje o nekaterih zgoraj omenjenih temah boste na Celje.info lahko brali v naslednjih dneh.