Sanacija pri knjižnici tik pred koncem

05. 07. 2018 09:29

Sanacijska dela pri Osrednji knjižnici Celje, ki so jih izvajali od začetka maja, so skoraj pri koncu. Izvajalec del, Remont d.d, je novo  zunanjo ureditev in sanacijo na strehi otroškega oddelka knjižnice in pohodne ploščadi zaključil v predvidenem časovnem roku.

Sanacija je bila nujna zaradi zatekanja vode v objekt. Ob delih so uredili tudi površine pohodne ploščadi pri knjižnici. Zunanja ureditev poleg namestitve širših kanalet za odvajanje meteornih voda obsega še zasaditev pokrivnih rastlin, okoli pa so postavljene nove kamnite klopi.

Na delu površine, kjer je bila prej umetna trava, je sedaj vgrajena playtop igralna podlaga, ki je blažilna gumirana varovalna podlaga za otroška igrišča. Njena prednost je čista brezšivna površina in preprosto vzdrževanje, površina je večfunkcijska ter s svojo blažilno plastjo varna in prijetna za igro. Glede igral potekajo še zadnja usklajevanja s predstavniki Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Da bi preprečili nadaljnje zatekanje je položena nova hidro- in toplotna izolacija, naklonski in drenažni beton ter finalni tlak v kamnu. Skupni strošek izvedbe ureditve novih zunanjih površin in sanacije bo znašal okoli 171.000 EUR.

Prenovljene površine bodo v roku enega tedna predane v uporabo Osrednji knjižnici Celje. Izvajalec mora še dokončati fasadni vertikalni del na zahodni strani, kar pa ne vpliva na uporabo prenovljenih površin, ki so že odprte za obiskovalce.

knjiznica-okc

rokovo-poletje-2018-klik

 

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,933 seconds.