Še slab teden dni akcije zbiranja nevarnih odpadkov: Žalec, Braslovče, Vransko …


Na Celjskem od 13. maja poteka akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Premična zbiralnica bo do konca akcije stala na kar 90 različnih lokacijah – kar nekaj jih je še ostalo do konca –  13. junija.

Zakaj je pomembno ločeno zbirati nevarne odpadke?

Nevarni odpadki iz gospodinjstev, kot so baterije, barve, pesticidi in zdravila, lahko povzročijo škodo za okolje in zdravje ljudi, če se jih ne odstrani pravilno. Pomembno je, da se ti odpadki ločeno zbirajo in pravilno odstranjujejo, da se prepreči onesnaževanje okolja in nevarnost za zdravje ljudi.

Kako se lahko vključite?

Preprosto prinesite svoje nevarne odpadke v originalni embalaži na eno izmed 90 lokacij premične zbiralnice. Razporede lokacij ste prejeli skupaj z aprilskimi položnicami ali pa jih lahko preverite spletni strani Simbia. Ne pozabite, da se brezplačno sprejemajo le nevarni odpadki iz gospodinjstev; akcija ni namenjena oddaji odpadkov pravnih oseb.

Kaj lahko oddate?

Simbiove strokovno usposobljene ekipe bodo sprejele različne vrste nevarnih odpadkov, vključno z barvami, čistili, zdravili, motornimi in jedilnimi olji, pesticidi, kozmetiko, baterijami, akumulatorji, fluorescentnimi cevmi in pršili.

Alternativne možnosti za oddajo

Če se ne morete udeležiti akcije zbiranja na terenu, se ne obremenjujte. Obstajajo še druge možnosti za oddajo nevarnih odpadkov, kot so oddajanje v zbirnih centrih, e-ulični zbiralniki, lekarne in rumene zbiralnice za odpadno jedilno olje.

Urnik akcije

Pomagajte ohraniti naše okolje čisto in varno za prihodnje generacije! Vaša podpora in sodelovanje pri zbiranju nevarnih odpadkov sta ključnega pomena za zaščito našega planeta. Prenesite si urnik in oddajte svoje nevarne odpadke na varno.