Sistem KolesCE se želi širiti z dodatnimi 12 postajami po mestu

22. 10. 2020 08:00

KolesCE se je v Celju odlično prijelo, zato želi Mestna občina Celje s pomočjo finančnih spodbud, ki so občinam namenjene za naložbe v izgradnjo kolesarske infrastrukture, sistem izposoje javnih koles razširiti.

Na javni razpis Eko sklada so zato že oddali vlogo za projekt Širitev sistema izposoje javnih koles – bike sharing.

Projekt je ocenjen na nekaj manj kot 580.000 evrov in zajema postavitev 12 novih postaj za izposojo javnih koles.

Če bodo uspešni s prijavo, lahko pričakujemo, da bo Eko sklad Celju namenil nepovratne finančne spodbude v višini do 80 odstotkov priznanih stroškov naložbe, kar je predvidoma 250.000 evrov.

Nove postaje naj bi bile postavljene na lokacijah Plava laguna, Mirna pot, Trubarjeva ulica – Čopova ulica, Dečkova cesta – Ingrad, Ulica mesta Grevenbroich – Drapšinova ulica, Pod lipami, Polule, Milčinskega ulica, Ribarjeva ulica, Celjski sejem, Ljubečna in Teharje.

Sistem izposoje javnih koles KolesCE je bil v Celju uveden pred dvema letoma. Jeseni 2018 je občina postavila 17 postaj in kupila 100 koles, letos maja pa so kupili še 50 koles in namenu predali novih 5 postaj. Občanke in občani ter seveda tudi obiskovalci imajo zdaj v Celju na voljo 22 postaj in 150 koles za izposojo, od katerih je večina električnih.

Število uporabnikov sistema, ki so ga uvedli tudi v nekaterih sosednjih občinah, narašča iz meseca v mesec. Konec septembra imel sistem KolesCE (na območju naše občine) že 7.950 registriranih uporabnikov, ki so skupaj od uvedbe sistema prekolesarili že več kot 115.000 kilometrov. V septembru je bilo samo v enem dnevu zabeleženih 332 najemov, kar je največ doslej.

foto: MOC

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 0,849 seconds.