Skozi pipice žalske fontane steklo že preko 100 tisoč litrov piva

06. 11. 2019 14:56

Z zaključno prireditvijo v sklopu Festivala Zeleno zlato, se je v Žalcu za nekaj mesecev zaprla tudi Fontana piv Zeleno zlato, za katero je tako že četrta uspešna sezona.

Letos so na fontani stočili okoli 33 tisoč litrov slovenskega piva ter prodali okoli 43 tisoč unikatnih vrčkov, ki jih je oblikoval Oskar Kogoj.

Fontana piv bo svoje pipe ponovno dvignila 28. marca prihodnje leto.

fontana-zakljucek-2019V Žalcu so z zaključno prireditvijo ob koncu Festivala Zeleno zlato, ki je potekal vse od junija, sklenili že četrto sezono delovanja žalske fontane piv. Ta v zadnjih letih postaja prava turistična atrakcija. Da je temu res tako, v poletnih mesecih pogosto ponazarjajo dolge vrste turistov, čakajočih na požirke različnih slovenskih piv, ki jih ponuja Fontana piv Zeleno zlato, s katero upravlja ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec v sodelovanju z lastnikom fontane Občino Žalec.

In kaj o četrti sezoni delovanja pravijo številke?
  • V vseh štirih sezonah, pri čemer je prva sezona trajala zgolj dva meseca, je bilo prodanih preko 189.500 unikatnih vrčkov, kar pomeni, da je bilo v letošnji sezoni prodanih 43.000 vrčkov. Prodaja teh sicer še traja, a jih kupci letos ne bodo mogli več napolniti s pivi iz fontane. V prvi sezoni so v dveh mesecih (september in oktober) prodali 36 tisoč, v drugi sezoni 66 tisoč, v tretji 45 tisoč, v četrti pa 43 tisoč unikatnih vrčkov za pivo.
  • V vseh štirih sezonah je bilo na fontani stočenega preko 111.000 litrov slovenskega piva. V letošnji sezoni okoli 33.000 litrov.
  • V letošnji sezoni je bilo na fontani predstavljenih 24 pivovarjev in 27 različnih piv.
Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 2,822 seconds.