Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju (foto in video)

28. 04. 2014 08:12

dan_upora_proti_okupatorju_1V četrtek, 24. aprila, je v Parku svobode v Celju potekala slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju. Prireditev je potekala pod okriljem Mestne občine Celje, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Celje, Združenja borcev za vrednote NOB Celje ter Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje – odbor Celje.

Dan upora proti okupatorju praznujemo 27. aprila, v spomin na ustanovitev Osvobodilne fronte slovenskega naroda, ki je potekala 26. aprila 1941. Kljub dežju se je minuli četrtek v Parku svobode v Celju na slovesnosti zbralo nekaj deset obiskovalcev, ki so prisluhnili slavnostnemu govorniku brigadirju Davidu Humarju, načelniku štaba v Generalštabu Slovenske vojske. Slednji je aktualiziral zgodovinski pomen praznika tako za Celje kot na splošno. Govor Davida Humarja smo v celoti posneli in mu lahko v celoti prisluhnete v spodnjem video posnetku.

dan_upora_proti_okupatorju_2

Kot se za takšno prireditev spodobi, so organizatorji poskrbeli za kulturni program, v katerem so sodelovali učenci III. OŠ Celje in kvintet trobil Orkestra Slovenske vojske. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na slovesnosti.

[simpleviewer width=100% height=700 id=553]

v/t/f: eH

pokal-narodov-cks-celje-polsi-klik

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
186 queries in 3,113 seconds.