Slovesnost ob zaključku del v starem mestnem jedru (foto, video)


DSC07123V petek, 5. septembra 2014, je na Glavnem trgu v Celju potekala slovesnost ob zaključku del v starem mestnem jedru.

V zadnjih letih je bilo Celje deležno kar precejšnje prenove. Verjetno se mnogi spominjate sprehodov po središču mesta, pri čemer ste nemalokrat naleteli na dela, ki so se v njem odvijala. Mestna občina Celje je leta 2012 začela s prenovo starega mestnega jedra in v letošnjem letu dokončala drugo fazo prenove, s katero je mesto zasijalo v še lepši podobi.

 

Mesto je naš skupen dom in mestno jedro je dnevna soba v tem domu,” je v svojem govoru povedal župan občine Celje, Bojan Šrot in nadaljeval: “Kako se bomo v njej počutili, kako bo življenje v njej teklo, pa je seveda odvisno od nas,”.

DSC07080

Tekom kulturnega programa so si obiskovalci ogledali predstavitev arheoloških najdb in celotnega poteka prenove, hkrati pa so lahko prisluhnili preigravanju celjskega godalnega orkestra. Ob slednjih je kasneje zaplesala še skupina mladih balerin. Svojo glasbo je z zbranimi delila tudi Jana Kvas, za konec pa je pred odrom zaigral še mlad kvartet trobil.

DSC07097

Nadaljevanje slovesnosti se je nato prestavilo na trg pred kinom Metropol, kjer so zaigrali člani zasedbe Uglašena Riba.

Mestno jedro je dobilo novo podobo, ki bo nedvomno privabilo še večje število obiskovalcev. Zaključimo članek s povabilom župana Bojana Šrota: “Vabim vas, da se tu v mestu srečamo tudi jutri, pojutrišnjem, vsak dan in kadarkoli. Verjamem, da nam ne bo nikoli dolgčas in da se bomo vsi dobro počutili,“.

Se vidimo v mestu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=668]

Kristina Strašek

polsi-folklora-klik