Šmartinsko jezero z wake vlečnico

13. 08. 2019 14:16

Na Šmartinskem jezeru je javno podjetje ZPO postavilo žičnico za deskanje v slogu wake, za kar slovenske ustreznice trenutno ni, lahko pa bi uporabili npr. brazdenje. V roku enega meseca bo žičnica začela s poskusnim obratovanjem. 

Mestna občina Celje je uspela pridobiti vse projekte in vodno soglasje za wake žičnico. Postavili so pomola na obeh straneh za namestitev nosilnih stebrov. V teku je montaža naprave, postaviti je potrebno tudi pomole za deskarje.

Izvedli in financirali so vsa gradbena in pripravljalna dela, dostope in podobno. Upravljalec wake žičnice in drugih športnih objektov na tem območju bo ZPO, ki je tudi kupil opremo za novo napravo. Vrednost vseh del in opreme je okoli 60.000 evrov.

V načrtu imajo tudi izgradnjo pomolov za izplutje kajakov, kanujev, supov in pomol, ki bo omogočal privez manjšim turističnim plovilom na elektro pogon. V sklopu izvajanja rednih vzdrževalnih del načrtujejo sanacijo dela cestnega odseka, ki vodi do čolnarne Muzelj. V načrtu imajo tudi nadaljevanje izgradnje pešpoti ob Šmartinskem jezeru, projektna dokumentacija pa je že v izdelavi.

V izdelavi je tudi projektna dokumentacija za ureditev obstoječega parkirišča pod pregrado, ki bo namenjeno parkiranju osebnih vozil, avtobusov in avtodomov. S parkirišča bo urejena ločena pot za dostop do navezovalne ceste do gostinskega objekta Brkati som. Načrtujejo tudi izgradnjo kanalizacije. Ko bodo pridobili vsa zemljišča, bodo začeli z deli.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 3,075 seconds.