Snežne razmere povzročale največ preglavic na cestah (foto)

07. 02. 2018 10:29

V noči na sredo je sneg zajel vso Slovenijo, po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) je zapadlo od pet do deset centimetrov  snega. Tudi celjsko regijo je zajela že druga snežna pošilja v zadnjih dneh, skupna višina snežne odeje pa znaša 25 centimetrov.

V celjski regiji je sicer največ snega zapadlo na Konjiškem, saj je novozapadlega snega ponekod več kot 20 centimetrov. Plužne enote celjske zimske službe so sicer aktivne že od pol tretje ure ponoči, včeraj pa so ceste že preventivno posipavali.

Snežna pošiljka največ preglavic povzroča na cestah, saj je že zjutraj poskrbela za prometno konico. Predvsem vozniki, ki so se v jutranjih urah na avtocesti odpravili proti prestolnici, so naleteli na nekaj nevšečnosti. Nekaj po 5. uri pa je na uvozu Žalec v smeri Ljubljana voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Poškodovan ni bil nihče, do zdrsov pa prihaja na regionalnih in lokalnih cestah.

20180207_085703

Na štajerski avtocesti je bil oviran promet med Tepanjem in Slovensko Bistrico ter na uvozu Žalec proti Ljubljani. Prav tako je prišlo do zastojev na odseku pri uvozu Dramlje proti Mariboru, zaprt pa je bil vozni par med Slovenskimi Konjicami in Golim Rebrom, kjer prihaja do zastojev.

Sneženje naj bi se nadaljevalo vse do popoldanskih ur, tako da previdnost na cestah nikakor ne bo odveč. Opozorilo velja predvsem za vse voznike na avtocesti in za voznike tovornih vozil, ki so na določenih odsekih izločeni iz prometa. Padavine se bodo nadaljevale vse do petka, pri čemer bo sneg ponekod prehajal v dež, zaradi česar bo obstajala nevarnost poledice.

Pristojne službe so pripravljene, vseeno pa previdnost v prometu ne bo odveč. Če ni nujno, se danes ne odpravljajte na ceste.

tanja-polsi-klik

 

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
193 queries in 2,200 seconds.