Sodne razprtije družine Šrot zaradi poslovnih prostorov in najemnin


zakonMedijski hiši Novi tednik in Radio Celje (NT&RC) vse do leta 2010 ni bilo potrebno plačevati najemnine za svoje poslovne prostore na Prešernovi ulici v Celju, ko pa je ta podatek prišel v javnost, so se zadeve zapletle, obe strani pa naj bi druga proti drugi začeli na sodišče vlagati tožbe, poroča Dnevnik.

Na gospodarskem oddelku celjskega sodišča naj bi včeraj potekal prvi narok zaradi tožbe, ki jo je Mestna občina Celje vložila proti regionalni medijski hiši Novi tednik in Radio Celje. Občina namreč do januarja 2010 naj ne bi zahtevala najemnine, sedaj pa kot lastnica nepremičnine zahteva plačilo uporabnine za obdobje od začetka leta 2007 do konca 2009.

Dnevnik še dodaja, da je sodna zadeva zanimiva tudi zaradi tega, ker je že več mesecev zakonita zastopnica NT&RC Anica Aužner Šrot, žena Boška Šrota, prej pa je bil dolga leta večinski lastnik in direktor županov starejši brat Srečko Šrot, ki je letos umrl.

Sedaj naj bi občina od NT&RC zahtevala, da ji za obdobje od leta 2010 do 2013, ko je bila tožba vložena, izplača okoli 120.000 evrov iz naslova najemnin in zraven še obresti. Občina je tožbo najprej dobila, kasneje pa pristala na dogovor, da ji bo medijska družba svoj dolg izplačala v več obrokih. Potem je tudi NT&RC proti občini vložil dve tožbi, še dodaja Dnevnik.