Splošna bolnišnica Celje dobila 42 dodatnih postelj

19. 03. 2020 16:02

Pripadniki regijskega logističnega središča Civilne zaščite so s pomočjo slovenske vojske danes iz skladišča Civilne zaščite v Celju v Splošno bolnišnico Celje pripeljali 42 postelj.

Te bodo nameščeni v posebnih prostorih in bodo namenjene počitku delavcev, ki bodo zdravili paciente, okužene s koronavirusom. Bolnišnica Celje je tako povsem pripravljena, da sprejme večje število obolelih z okužbo Covid-19.

cz-celje005

Deset pripadnikov Civilne zaščite in slovenske vojske je danes iz regijskega skladišča Civilne zaščite v celjsko bolnišnico pripeljalo 42 zložljivih postelj. Vojska je sodelovala z logistično podporo in zagotovila tovorno vozilo za prevoz omenjenih postelj, ki bodo namenjene počitku zaposlenih. Kot je povedal strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje Franc Vindišar, je zdaj njihova zdravstvena ustanova pripravljena na sprejem večjega števila bolnikov, okuženih s Covid-19. Po informacijah strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje bodo po novem tudi reorganizirali urgentni center, kjer bodo lahko zdravili bolnike z virusno okužbo.

cz-celje003

Poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite Zahodno Štajerske Janez Melanšek je izrazil zadovoljstvo, da je civilna zaščita z opremo pripomogla, da je celjska bolnišnica pripravljena na zdravljenje bolnikov s koronavirusom.

V skladu s sklepom Vlade RS je bolnišnica Celje spremenila navodila za odvzem brisa pri osebah s sumom na COVID-19. Brisi se jemljejo le pacientom, čigar zdravstveno stanje je takšno, da je predvidena hospitalna obravnava. Na vstopni točki tako ni več osebnega naročanja na odvzem brisa na okužbo z novim koronavirusom.

Za posameznike, ki imajo znake okužbe s koronavirusom (kašelj, vročina, oteženo dihanje), še vedno velja, da morajo najprej poklicati osebnega zdravnika ali drugega zdravnika v področnem zdravstvenem domu (tudi v okviru dežurnih ambulant teh zdravstvenih domov), ta pa na osnovi kliničnih podatkov oceni ali bolnik izpolnjuje kriterij za odvzem brisa. Zdravnik nato sam pokliče v bolnišnico in se dogovori za nadaljnje postopke.

P. B. Cirman, predstavnica za odnose z javnostmi štaba CZ ZŠ, Foto CZ ZŠ.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,520 seconds.