Vlada naj bi opustila načrt spojitve Splošne bolnišnice Celje in Bolnišnice Topolšica

20. 12. 2017 11:36

celje-topolsicaOčitno se je Ministrstvo za zdravje z ministrico Milojko Kolar Celarc na čelu odločilo, da ne namerava za vsako ceno vztrajati pri združitvi Splošne bolnišnice Celje in Bolnišnice Topolšica.

Združitvi “za vsako ceno” so sicer vseskozi nasprotovali tudi obe bolnišnici.

Po prvotnih načrtih vlade bi združitev morala biti končana že poleti, kasneje so ta rok podaljšali, sedaj pa gre besede ministrice razumeti, da načrtovane združitve ne namravajo forsirati.

Potem, ko je še do nedavnega veljala napoved vlade, da bo Bolnišnico Topolšica pripojila k Splošni bolnišnici Celje, s čimer je vlada želela rešiti finančne težave obeh bolnišnic, naj bi sedaj prišlo do spremembe načrta. Po poročanju spletnega Večera je namreč ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ob nedavnem obisku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec povedala, da bo vodstvom bolnišnic prepustila, da sami vidijo in prepoznajo pomembne sinergijske učinke pri združevanju, kar bi lahko razumeli, da do omenjene združitve ne bo prišlo.

Združitvi, vsaj ne takšni brez realnih temeljev in logičnih zaključkov glede ciljev združitve, so sicer od samega začetka nasprotovali tako v Bolnišnici Topolšica, kot tudi v Splošni bolnišnici Celje. A je vlada vsaj takrat vztrajala, da bo do združitve kljub nasprotovanju prišlo.

Po prvotnih načrtih vlade bi morala biti pripojitev izvedena najkasneje v juniju letos, a so nato sprejeli sklep o podaljšanju roka do konca leta zaradi, kot je takrat obrazložila ministrica, zahtevnosti projekta, ki mora biti pred realizacijo popolnoma dodelan. Sedaj pa so omenjeni načrt kot kaže dokončno opustili.

Z ministrstva so na vprašanje Večera, zakaj se je ministrica odločila, da ne bo več vztrajala pri združitvi, v odgovor podali zgolj ministričine besede: “Ugotavljam, da v upravah in pri direktorjih bolnišnic ni volje, da bi videli pomembne sinergijske učinke združevanja, zlasti pri poslovodnih funkcijah, javnih naročilih itd.”

velenje-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
132 queries in 0,819 seconds.