Splošna bolnišnica Celje sprejela donacijo


Splošna bolnišnica Celje je pred dnevi prejela donacijo podjetja KLS iz Ljubnega v vrednosti 21 tisoč evrov. Gre za aparat za funkcionalno magnetno stimulacijo TESLA STYM s pripadajočo opremo.

Pomanjkanje denarja za investicije in velika iztrošenost medicinske opreme že vrsto let omejujeta SB Celje pri nadomeščanju najnujnejše medicinske opreme, s katero rešujejo življenja. Ob strani pa ostaja zamenjava in posodabljanje opreme, ki ni nujno potrebna, pomeni pa izboljšanje kakovosti obravnave nekaterih pacientov.

Takšno izboljšavo letos v delo Oddelka za medicinsko rehabilitacijo prinaša donacija podjetja KLS Ljubno, ki je nabavilo in bolnišnici podarilo aparat za funkcionalno magnetno stimulacijo TESLA STYM s pripadajočo opremo v vrednosti skoraj 21.000 €.

Aparat za funkcionalno magnetno stimulacijo v Splošni bolnišnici Celje namenjajo predvsem stimulacijam mišičnih sistemov pri pacientih v intenzivnih terapijah, pri katerih zaradi inaktivnosti oz. mirovanja prihaja do hitrega upada mišične moči. Ta pa ima posledice na celotnem sistemu, še posebej dihalnem. S stimulacijo mišičnih sistemov tako pri najtežjih pacientih zmanjšajo možnost pojava dodatnih zapletov.

Ker aparat omogoča brezkontaktno stimulacijo mišičnih sistemov ga lahko uporabljajo tudi pri pacientih, ki so kolonizirani z večkratno odpornimi bakterijami.

Uporabnost aparata je zelo široka, zato ga bodo v bolnišnici, poleg obravnave najtežjih pacientov, uporabljali še za stimulacijo mišic pri pacientih, pri katerih zaradi oteklin ni možna stimulacija mišic z elektrostimulacijo, pa pri ambulantnih obravnavah predvsem ortopedskih in travmatoloških pacientov.

Podjetje KLS Ljubno je eden izmed vodilnih dobaviteljev zobatih, masnih in signalnih obročev v avtomobilski industriji in je bilo letos razglašeno za najboljše družinsko podjetje v Sloveniji (Ernst&Young), njegov direktor Mirko Strašek pa za najboljšega podjetnika leta 2017. KLS Ljubno ni prvič donator Splošne bolnišnice Celje. Kljub temu, da je s svojo proizvodnjo usmerjeno predvsem v svet, ohranja pozitiven odnos do okolja in družbeno odgovornost do skupnosti, v kateri deluje. V preteklih letih je tako Splošni bolnišnici Celje že darovalo donacije v skupni vrednosti 17.500 €.