Sproščanje v črni termalni vodi ali nepozabna izkušnja v družbi gusarja?

Ste vedeli, da ima termalna voda na naše telo neverjetne blagodejne in zdravilne učinke?
Kaj pa dejstvo, da imamo v Sloveniji edine terme s črno termalno vodo, in da se gusarji ter vitezi strašno radi zadržujejo v Banovcih? Morda veste, kateri wellness je znan kot najbolj romantičen v Sloveniji? Ali pa to, da imamo v Bohinju velik vodni park?

Poglejmo kje v Sloveniji lahko najdemo najlepše bazene, ko si zaželimo prijetnega termalnega oddiha ali nepozabne zabave za svojo družino nedaleč stran od našega doma. Vso ponudbo pa si lahko pogledate na spletni strani SelectBox darilnih paketov.

selectbox-termalni-oddih-1

Terme Banovci

Terme Banovci se nahajajo v osrčju Prekmurja, kjer se prijeten oddih, vetrič narave in pristna kulinarika združijo v pravo prleško pravljico – dobesedno pravzaprav, saj so Terme Banovci poleg vsega naštetega tudi dom mnogim pravljičnim junakom. Te predstavljajo gusar Edi, lumpi Krumpeki, detektiv Franček in banovski vitezi, ki s svojo hudomušnostjo ne navdušijo le otrok, ampak se njihovim dogodivščinam skozi igro, pesmi in šport, nemalokrat pridružijo tudi starši. Kot se spodobi za takšno nepozabno doživetje, lahko ob odhodu na recepciji kupite katero od družabnih iger z omenjenimi pravljičnimi liki, ki vam bodo popestrili še marsikateri večer.

Za tiste bolj umirjene pa Terme Banovci poskrbijo tudi s svojim termalnim vrelcem, ki je pravzaprav dediščina nekdanjega Panonskega morja, s svojo bogatostjo fluorida pa pripomore k boljšemu počutju in lajšanju revmatskih tegob.

Za popolno doživetje Prlekije pa si lahko v termah privoščite tudi savnanje, masažo ali prijetno kopel. Še razmišljate o popolnem oddihu za vašo družino?

selectbox-termalni-oddih-2

Terme Vivat

Še en termalni biser Prekmurja, ki se nahaja v Moravskih Toplicah, so Terme Vivat, ki ponujajo kar 2.000 m2 vodnih površin z notranjimi in zunanjimi bazeni. Bazeni so prirejeni na rekreacijske ali otroške, tako, da sta zabava in sprostitev zagotovljena vsakemu, ne glede na njegova leta.

Posebnost, ki jo ponujajo Terme Vivat so bazeni, polni zdravilne bele termalne vode, ki jo črpajo na globini 900 m. Kot edine terme v Sloveniji, pa ponujajo tudi prav posebno izkušnjo v temnih bazenih, napolnjenih s črno termalno vodo, ki izhaja iz globine 1250 m, s tem pa voda ohrani vse svoje prvovrstne zdravilne lastnosti.

Zaradi mnogih blagodejnih lastnosti vode, so Terme Vivat še posebno specializirane za zdravljenje raznih revmatskih, ortopedskih obolenj ali težav po poškodbah. Njihovo usposobljeno osebje pa poleg zdravstvene nege nudi tudi sproščujoče masaže, zato so Terme Vivat nedvomno prava izbira, če želite preživeti sproščujoč oddih in ob enem dobro poskrbeti za svoje telo in zdravje.

selectbox-termalni-oddih-3

Rimske Terme

Če se malce sprehodimo po zemljevidu, natančneje v Savinjsko regijo, nas na manjšem hribčku v zavetju gozda pričakajo Rimske Terme, ki še posebno v mraku izgledajo prav veličastno. Preseneti nas že sam zunanji izgled, ki spominja na mogočen dvorec, tudi notranjost pa nas ne pusti hladne, saj so Rimske Terme s svojim značilnim rimskim slogom zadele sem vrh v estetski dovršenosti. 

Poleg Amalijenega in Rimskega vrelca, ki predstavljata eno izmed najzdravilnejših termalnih voda v Sloveniji, nam v Rimskih Termah za pravo veličastno doživetje ponujajo tudi razvajanje s klasično masažo, antistresno masažo, manikuro, pedikuro in nego obraza, zaradi česar se lahko za vsaj en dan resnično počutimo kor pravi rimski cezar.

V kolikor se odločimo za daljše bivanje pa lahko izbiramo kar med štirimi hotelskimi objekti in sicer, Sofijinim dvor, Rimskim dvor, Zdraviliškim dvor in Vilo Sisi, kjer vsakega od njih ponosno odlikujejo kar štiri zvezdice kakovosti, ob večerih pa lahko v kavarni princese Viktorije uživamo še ob posebnih dogodkih in glasbenih večerih z živo glasbo.

selectbox-termalni-oddih-4

Vodni park Bohinj

Če se želimo poleg sproščanja tudi pošteno zabavati, moramo skoraj zagotovo zaviti proti Gorenjski, kjer se v osrčju Julijskih Alp skriva Vodni park Bohinj, ki ponuja neskončno vodno zabavo za celotno družino, saj obsega notranje in zunanje bazene, dve masažni kadi in otroški bazen. Raznorazne atrakcije, od zvočne votline, do plezalnih sten in toboganov, bodo prava izbira za poletno osvežitev tako za otroke, kot tudi za mlade po srcu. Življenje je namreč ena cela zabava, pa naj bo tako tudi, ko izbiramo pravi termalni oddih za nas!

Pravi naslov bo tukaj tudi za tiste prave športne navdušence, ki ob rekreaciji radi občudujejo lepote narave. Okolica Vodnega parka Bohinj namreč ponuja prvovrstno pohodniško izkušnjo, saj od Vodnega parka vodi več poti, tako za nezahtevnejše pohodnike kot tudi za prave alpiniste, na voljo pa so tudi obiski pašnikov in nočitev v gorskih kočah z lokalno kulinariko.

To pa še ni vse! Za tiste, ki želite raziskati vsak skriti kotiček in doživeti takšno in drugačno doživetje, se v ledeniški dolini med pogorji okoliških hribov in zelenih pašnikov razprostira Bohinjsko jezero, ki je primerno tako za kopanje kot tudi za veslanje, jadranje, surfanje, vožnje s kajaki ali kanuji, ribištvo, potapljanje in celo drsanje na ledu pozimi. Privoščite pa si lahko tudi čudovito vožnjo z ladjico ali le miren večerni sprehod po obali jezera. Idej v takšnem okolju, ki kar kliče po raziskovanju, zagotovo ne gre zmanjkati!

selectbox-termalni-oddih-5

Wellness Živa

Za tiste, ki si želijo še malo bolj raziskati ponudbe Slovenije, pa je tukaj še Wellness Živa, ki se nahaja na Bledu in se že več let zapored uvršča med najboljše wellness centre v Sloveniji. Bazenski kompleks obsega šest bazenov in notranji tobogan, njihova posebnost pa je dinamična razporejenost bazenov v prelepo bazensko panoramo. 

Poskrbljeno je tudi za romantičen pridih, katerega lahko izkoristijo zaljubljenci za posebne priložnosti ali ko si le zaželijo sproščanje in preživljanje kvalitetnega časa z ljubljeno osebo. Masažne kadi v zgornjem nadstropju poleg blagodejne masaže namreč ponujajo razgled na čudovit blejski grad, ki predvsem v večernih urah pridobi tisti lep, romantičen žar.

Ob pestri ponudbi tako zdravilne termalne vode, kot tudi mnogih atrakcij za otroke, wellness ob tem ponuja še čudovit razgled na Blejsko jezero, poleg tega pa ne manjkajo niti sproščujoče masaže izpod rok pravih strokovnjakov ter vstop v svet savn in kopeli. 

Z oddihom v samem osrčju blejske narave in okoliša, je odlična sprostitev v Wellnessu Živa zagotovljena, tako za posameznika, par ali celotno družino!

selectbox-termalni-oddih-6

SelectBox je prava oaza ne le adrenalinskih doživetij temveč tudi wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 1800 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 26 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!

selectbox-termalni-oddih-7