Šrotu odmerili 51-milijonsko kazen


rp_bosko-srot-210x300.jpgPo zaenkrat še neuradnih informacijah portala SiOL je Pivovarna Laško Union dobila odškodninsko tožbo proti nekdanjemu direktorju Pivovarne Laško, Bošku Šrotu, ki sicer med tednom prestaja skoraj šestletno zaporno kazen na Dobu.

Višina zahtevka je 51 milijonov evrov, na celjskem okrajnem sodišču pa naj bi se že znašel predlog za izvršbo nad njegovim premoženjem, ki pa bo stežko pokrilo stroške tožbe, ki znaša okoli tri milijone evrov.

Nekdanja Pivovarna Laško, ki je postala last nizozemskega Heinekena v letu 2015, obe največji pivovarni pa sta se združili z 2016., je tožbo proti bivšemu direktorju vložila leta 2011, sprva pa je zahtevek zaradi Šrotovega financiranja menedžerskega prevzema znašal dobrih 13 milijonov evrov.

Kasneje so zaradi izčrpavanja proti njemu tožbe vlagale še druge družbe, ki so jih nekdaj obvladovali iz Laškega: Delo, Fructal, Radenska. Skupna višina vseh zahtevkov je znašala več kot 100 milijonov evrov.

Ljubljansko okrožno sodišče je že v začeteku leta 2016 sicer odločilo, da mora Šrot pivovarnama in vrniti 51 milijonov evrov.

Šrot je bil svojčas preko podjetja Atka-Prima pomemben lastnik medijske hiše Novi tednik in Radio Celje, pred kratkim pa je delež preko povezanih podjetij prevzel medijski mogotec Martin Odlazek, med drugim lastnik Radia Aktual.

Povezava k prispevku portala SiOL (klik!)

janez-skof-compe-klik