Starši mladih, ki so se pred štirimi leti zastrupili pod Roglo, zahtevajo 30.000 evrov odškodnine

01. 12. 2015 17:26

ogljikov_monoksidPred slabimi kot štirimi leti so se v apartmaju pod Roglo z ogljikovim monoksidom zastrupili trije mladi posamezniki. Starši  danes od odgovornih za to tragedijo zahtevajo nekaj več kot 30.000 evrov odškodnine.

Petnajstega januarja 2012 je bila zastrupitev z ogljikovim monoksidom usodna za 23-letnega Dragana Žunića iz Laškega, enako staro Bernardo Hiti iz Limovc pri Trojanah in njenega dve leti mlajšega fanta Davorja Grofelnika s Polzele.

Okrožno državno tožilstvo v Celju je po poročanju Dnevnika zoper lastnika apartmaja Ernesta Plesnika in Stanislava Dečmana, člana komisije za opravljanje tehničnega pregleda v apartmaju, vložilo obtožnico zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, saj je preiskava pokazala, da je ogljikov monoksid izhajal in se je posledično zgodila tragedija zaradi sočasnega delovanja plinske peči in kamina.

Okrožno sodišče v Celju sicer še ni razpisalo predobravnavega naroka, na katerem bi se oba obdolženca lahko izjasnila o krivdi, kljub temu pa na pravdnem oddelku istega sodišča že teče odškodninski postopek, ki razkriva, da se je med tehničnim pregledom spornega apartmaja marsikaj delalo neprofesionalno. Starši zastrupljenih mladih tako zahtevajo nekaj več kot 30.000 evrov odškodnine.

 

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 1,208 seconds.