Poziv staršem z otroki, ki se zbirajo na igriščih. Varstvo otrok bo potekalo na domu


Mestna občina poziva starše otrok, ki kljub zaprtju zahajajo na igrišča, na odgovorno ravnanje ob epidemiji virusa COVID-19.

Našla se je tudi rešitev za varstvo otrok. To bo potekalo na domu staršev.

Omogočena je tudi nujna pomoč pri nujnih opravkih, javna kuhinja pa v tem obdobju deluje po posebnem režimu.

Z Mestne občine Celje so sporočili, da jih občanke in občani večkrat dnevno opozorijo, da se na igriščih po celem mestu, pa tudi na Savinjskem nabrežju, zbirajo skupine otrok in staršev, sprehajalci pa ne upoštevajo pravil varne razdalje. Zato jih vsi ponovno pozivamo, da upoštevajo navodila in opozorila ter s tem zaščitijo sebe in druge!

Varstvo otrok bo potekalo na domu staršev

Varstvo otrok v Mestni občini Celje bo po potrebi potekalo na domu staršev otroka. Vrtci in osnovne šole zato med svojimi sodelavci iščejo vse prostovoljce, ki bodo lahko poskrbeli za varstvo vključenih otrok iz posameznega vrtca oz. šole. Starši vrtčevskih otrok, ki potrebujejo varstvo za svoje otroke, naj to sporočijo na elektronski naslov ravnateljice Vrtca Tončke Čečeve: [email protected] ali po telefonu 041 612 473, starši šoloobveznih otrok pa naj to sporočijo ravnatelju III. osnovne šole Celje [email protected] ali po telefonu 031 343 057. Do tovrstnega varstva otrok so upravičeni staršio predšolskih otrok in otrok od 1. do 5. razreda osnovne šole, ki opravljajo delo, ki je nujno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Če sta oba starša zaposlena v eni od naštetih organizacij in imata oba razporeditev dela v isti izmeni.

Pomoč pri nujnih opravkih

MOC dnevno dopolnjuje seznam ukrepov za pomoč občanom in preprečevanje širjenja novega koronavirusa. V ta namen so vzpostavili tudi telefonsko številko za pomoč občanom pri nujnih opravkih. Tako tisti, ki potrebujete pomoč, kot tudi prostovoljci za pomoč, lahko pokličejo vsak dan med 8. in 15. uro na Civilno zaščito na telefonsko številko 03/ 491-09-20. Več tukaj.

Javna kuhinja dela po posebnem režimu

Javna kuhinja na I. osnovni šoli v Celju obratuje po posebnem režimu. Od danes naprej razdeljujejo »lunch pakete« za vse, ki so upravičeni do koriščenja, in sicer ob ponedeljkih, sredah in petkih, med 11. in 13. uro. Pri obratovanju se držijo pravil higiene in razdalje med uporabniki. Dom ob Savinji razvaža tople obroke 167-im starejšim osebam, ki so tudi sicer njihovi odjemalci. Če se bo izkazala potreba, bo domu pri trem pomagala Civilna zaščita Celje. Tisti posamezniki, ki so v tej situaciji izrazili potrebo po toplem obroku in nimajo druge možnosti, se obračajo na Civilno zaščito Celje.