Štorman zaprl lokala v Šmarju pri Jelšah in na Vranskem


storman smarje 1Vse od začetka letošnjega leta spremljamo sago o podjetniku Zvonetu Štormanu, ki je na dan privrela, ko je KBM Leasing prevzel in zapečatil hotel v Celju. Štorman, eden najbolj znanih slovenskih gostincev, naj bi KBM Leasingu dolgoval dva milijona evrov neplačanih obveznosti.

Minuli teden je gostinec zaprl lokal v Šmarju pri Jelšah, le nekaj dni zatem še gostišče na Vranskem, za Polzelo pa se dogovarjajo o prekinitvi pogodbe. Odprto ostaja le še gostišče v Šempetru. Zaprtje gostišč pa pomeni, da so tudi zaposleni v njih ostali brez dela. Slednji so sicer bili že več mesecev brez plač, kar pomeni, da bi lahko po 111. členu Zakona o delovnih razmerjih odpovedali pogodbo o zaposlitvi in se odločili za zavod za zaposlovanje.

storman smarje 2

Ob tem je potrebno pojasniti, da zaposleni, ki bi dali odpoved po 111. členu v primeru, da bi Štorman končal v stečajnem postopku, ostali brez nadomestila iz jamstvenega sklada – s tem pa bi bili ob 1.800 evrov nadomestila. Do slednjega pa so upravičeni le brezposelni, ki jim stečajni upravitelj vroči sklep o prekinitvi pogodbe o zaposlitvi.

 eH