Stritarjeva ulica dobiva hrastov drevored (foto)

30. 04. 2022 08:25

Na obnovljeni Stritarjevi ulici, kjer je bilo lani na podlagi arborističnega mnenja odstranjenih 30 dreves velikega jesena, so zaposleni javnega podjetja Zelenice začeli saditi nov drevored.

Posajenih bo 30 dreves stebrastega hrasta, ki je odporen na bolezni, dobro prenaša sušo in po mnenju arboristov dobro uspeva v urbanih središčih.

“Drevesa sadijo zaposleni v javnem podjetju Zelenice, d. o. o., ki so sadilne jame napolnili s kakovostno zemljo. V celotni dolžini drevoreda je v meter širokem in pol metra globokem pasu nasuta zemlja, tako da bodo lahko drevesa širila koreninski sistem in bodo imela več vode. Drevesa velikega jesena so imela slabe rastiščne pogoje, zato je bilo v njihovih krošnjah veliko suhih vej, ki so bile nevarne za mimoidoče. Verjamemo, da bo zaradi kakovostnih rastiščnih pogojev drevored stebrastega hrasta lepo dopolnil novo podobo Stritarjeve ulice, ki smo jo obnovili skupaj z javnim podjetjem Vodovod – kanalizacija,” razlagajo na celjski občini.

Gradbena dela na tem območju so se začela lansko jesen. Na odseku od Kersnikove do Gregorčičeve ulice je bilo tako že obnovljenih 340 metrov kanalizacije, 21 metrov vodovoda in okoli 360 metrov cestišča. Območje je dobilo tudi nov pločnik, javno razsvetljavo in zeleni pas. Skupna vrednost del je okoli 466.000 evrov (brez DDV).

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 7,400 seconds.