Strokovni svet SBC grozi z odstopom

17. 11. 2017 12:12

Včeraj se je na 3. izredni seji sestal Strokovni svet Splošne bolnišnice Celje in se seznanil s sklepom Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje s prejšnjega dne, in sicer o razrešitvi direktorja, mag. Marjana Ferjanca.ž

V nadaljevanju sporočilo, ki so nam ga posredovali iz SB Celje:

V razpravi so člani Strokovnega sveta izrazili ogorčenje ob ignoranci Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje na 3. redni seji sveta zavoda. Sprejeli so odločitev, da bodo Vladi Republike Slovenije predlagali, da zamenja člane sveta zavoda, ki so imenovani s strani ustanovitelja, ker ne delujejo v dobrobit Splošne bolnišnice Celje, zavirajo njen nadaljnji strokovni razvoj in z vsem svojim početjem povzročajo škodo pacientom.

Sprejeli so tudi odločitev, da bo v primeru, če bo Vlada Republike Slovenije podala soglasje k sklepu Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje o razrešitvi direktorja mag. Marjana Ferjanca, Strokovni svet Splošne bolnišnice Celje v celoti odstopil. S temi sklepi bodo seznanili Ministrstvo za zdravje, Vlado Republike Slovenije in člane Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje.

Danes in v ponedeljek bo imel strokovni direktor bolnišnice sestanka s predstojniki bolnišničnih oddelkov, na katerih jih bo seznanil z dogajanjem na seji sveta zavoda ter s sklepi Strokovnega sveta.

Naknadno smo prejeli še informacijo, da so se predstojniki, ki so se sestanka udeležili,  soglasno pridružili zahtevi strokovnega sveta za zamenjavo članov sveta zavoda, ki so imenovani v ta organ upravljanja s strani ustanovitelja.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,264 seconds.