Takole so vojaška letala v zahvalo letela nad Celjem (video)

02. 06. 2020 11:40

Slovensko in ameriško letalstvo je včeraj izvedla poseben zahvalni prelet vojaških letal nad Slovenskimi kraji. Letala F-16 in pilatus so preletela slovenske bolnišnice, DSO-je in druge kraje v zahvalo sodelovanja pri preprečevanju širjenja novega koronavirusa.

Zahvalnega preleta, ki se je zgodil na dan, ko se je v Sloveniji tudi formalno končala epidemija Covid-19, je bila deležna tudi Splošna bolnišnica Celje.

Z akcijo so se simbolično zahvalili zdravstvenim delavcem, pripadnikom Civilne zaščite in vsem, ki so bili oziroma so se vključili v sistem zaščite in reševanja ter vsem, ki so med epidemijo zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi. V tem času so tudi patrulje Policije v neposredni bližini bolnišnic prižgale modre luči.

Šest letal F-16 ameriške vojske in trije pilatusi PC-9 je v formaciji preletelo tudi Celje oz. Splošno bolnišnico Celje. Spodaj si oglejte nekaj posnetov, kako so bili preleti vojaških letal videti v Celju.

Poleg Celja so preleteli še: Jesenice, Golnik, Kranj, Ljubljano, Maribor, Ptuj, Šmarje pri Jelšah, Brežice, Novo mesto, Metliko, Postojno in Izolo.

Letala so Slovenijo preletela v dveh ešalonih, med katerima bo milja razmika, in sicer na višini približno 1200 metrov s povprečno hitrostjo 425 km/h. V slovenski zračni prostor bodo ameriška letala vstopila ob 13.10.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,930 seconds.