Gradnja telovadnice pri I. OŠ napreduje

10. 02. 2017 07:23

Gradnja telovadnice pri I. OŠ poteka v skladu z načrti in pričakovanji, čeprav je moral izvajalec gradbenih del As Primus d.o.o Cerknica zaradi neugodnih zimskih razmer in nizkih temperatur  dela za nekaj časa prekiniti.

Ta teden so gradbinci znova začeli delati, vendar se morajo prilagajati vremenskim razmeram in izkoristiti vsak trenutek, ko ni padavin. Te dni izvajajo zaključna dela na jekleni strešni konstrukciji, tako da bodo lahko kmalu začeli z nameščanjem  elektro in strojne inštalacije ter ostalimi obrtniškimi deli.    

Nove telovadnice, ki bo preko povezovalnega hodnika povezana s šolsko zgradbo, se ne veselijo samo učenci in zaposleni na I. OŠ, temveč tudi člani različnih društev in klubov, ki jo bodo lahko uporabljali. Šlo bo torej za večnamensko zgradbo, ki ne bo namenjena samo osnovnošolski telovadbi, temveč bo ustrezala vsem pogojem za vadbo odbojke, košarke, rokometa in igranju ligaških tekem.

V telovadnici bo nameščena tudi plezalna stena. Igralna površina se bo lahko po potrebi razdelila na tri dele s pomožno pregrado, tako da bo možno v telovadnici naenkrat izvajati več različnih športnih panog. Glavni vhod bo na jugovzhodnem vogalu, sicer pa bo imela zgradba pritličje, prvo nadstropje in dve medetaži. Iz prvega nadstropja bodo štiri stopnice vodile na podest, od koder bo dostop na tribuno, ki bo imela 366 sedežev. 

Naložba, ki je ocenjena na nekaj manj kot tri milijone evrov, ima torej širši družbeni pomen. Z novo, sodobno telovadnico bo Mestna občina Celje dopolnila celostno podobo športnih objektov, zagotovila pogoje za razvoj športnih programov v mestu oziroma v celotni občini in na tak način  mlade pritegnila k zdravemu načinu življenja. Nova telovadnica bo dostopna vsem občanom, saj bodo v njej različne kulturne in zabavne prireditve. Dokončana naj bi bila v letu  2018.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 0,707 seconds.