To so naj prostovoljci leta 2023 v Celju


V petek so v Celjskem mladinskem centru v okviru Festivala prostovoljstva v dveh mladinskih in treh odraslih starostnih kategorijah razglasili prostovoljce leta 2023.

Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je skupaj z Mestno občino Celje že 19. leto zapored organizirala Festival prostovoljstva. Na Festivalu prostovoljstva že tradicionalno podeljujejo laskave nazive naj prostovoljcev in veseli jih, da je dogodek vedno bolj prepoznaven in obiskan in da s takšnimi dogodki širijo pomembnost prostovoljnih dejanj.

Vir foto: MCC

 

V MCC so zadovoljni, saj Festival prostovoljstva iz leta v leto dobiva večjo podporo in vsako leto podrejo rekord v številu prijav, tudi letos. Na javni natečaj, je namreč prispelo več kot 40 prijav. Izmed njih je strokovna komisija izbrala sedem naj prostovoljcev v petih starostnih kategorijah.

Festival se je odvil v atriju Celjskega mladinskega centra, v petek, 26. aprila, s pričetkom ob 10. uri. Dogodek je pospremil pester kulturni program, na katerem se je z glasbeno točko predstavila Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, s plesnim nastopom OŠ Ljubečna, prisluhnili pa smo tudi mešanemu pevskemu zboru TORNADO društva ŠENT in deklamaciji zgodbe društva HOSPIC.

Dijaki Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje so zbranim merili krvni tlak (vir foto: MOC)

Zbrani so prisluhnili nagovoru vršilca dolžnosti direktorja Klemnu Sagadinu in podžupanji Mestne občine Celje, gospe Saši Kundih, ki sta vsem sodelujočim zahvalila za njihovo prostovoljno delo in jih spodbudila k nadaljnjemu prostovoljskemu udejanjanju.

Prav tako so, kakor lansko leto, pripravili tržnico prostovoljstva, kjer se je predstavilo osem različnih organizacij; te so Slovenska vojska, Ljudska univerza Celje, HOSPIC, Rdeči križ Celje, ŠENT, OŠ Ljubečna, Škofijska Karitas TER Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje.

Naziv Naj prostovoljca/ke v Mestni občini Celje v letu 2023 so prejeli:

  • Naj prostovoljka leta 2023 v starostni kategoriji I. (od 12 do 15 let) je postala Neža Janc.
  • Naj prostovoljka leta 2023 v starostni kategoriji II. (od 16 do 19 let) je postala Anamari Mikša.
  • Naj prostovoljka leta 2023 v starostni kategoriji III. (od 20 do 29 let) je postala Tinkara Strenčan.
  • Naj prostovoljki leta 2023 v starostni kategoriji IV. (od 30 do 60 let) sta postali Martina Furjan in Vesna Korošec.
  • Naj prostovoljca leta 2023 v starostni kategoriji V. (nad 60 let) sta postala Stane Štefanec in Zdenka Kosaber.
Vir foto: MCC

 

Ob koncu se želijo zahvaliti vsem, ki so sodelovali ter tudi tistim, ki so poskrbeli, da so prostovoljci prejeli praktične nagrade: ZPO Celje, City center Celje in Mestna občina Celje.