Prvošolčki celjskih osnovnih šol v letu 2018

08. 09. 2018 07:07

Prvi šolski dan je za vse šolajoče se otroke, pa tudi za njihove starše in skrbnike, vedno poseben dan. Predvsem pa je 1. september poseben za tiste otroke, ki igralnice vrtca zamenjajo za šolske klopi in postanejo prvošolčki.

Tovrstno življenjsko prelomnico je letos doživelo tudi 524 otrok v celjskih osnovnih šolah, kar je 67 več kot lani. Pozitivni trend vpisov na celjske osnovne šole se sicer ponavlja že nekaj let zapored.

Celjske osnovne šole letos ponovno beležijo povečanje števila vpisanih učencev, kar je ponavljajoči se trend že nekaj let zapored.

V šolskem letu 2018/2019 bo 9 celjskih osnovnih šol obiskovalo skupaj 4062 učencev, kar je 139 učencev več kot lani. Za šolske klopi na Celjskem bo letos prvič sedlo 524 učencev oz. 67 več kot lani. Na štirih osnovnih šolah (III. osnovni šoli Celje, IV. osnovni šoli Celje, OŠ Frana Roša in OŠ Lava) bodo letos zaradi povečanega vpisa oblikovani trije oddelki prvega razreda.

Na Celje.info smo se v tokratnem prispevku posvetili predvsem malim junakom, ki so letos prvič prestopili prag posamezne celjske osnovne šole. Skušali smo pridobiti tudi slike vseh oddelkov prvošolcev v Celju, vendar nam večina šol fotografij, zaradi nove zakonodaje oz. ker še niso prejeli vseh potrebnih soglasij s strani staršev in skrbnikov otrok, (še) ni mogla posredovati. Spodaj jih nekaj vendarle predstavljamo.

II. osnovna šola Celje

V tem šolskem letu je prag njihove šole prvič prestopilo 53 otrok. Imajo dva oddelka otrok v 1. razredu, in sicer 26 otrok v 1.a. in 27 otrok v 1.b.. Sicer pa imajo v letošnjem šolskem letu v vseh oddelkih skupaj 488 učencev.

iios-celje-1a
II osnovna šola Celje (1.a.)
iios-celje-1b
II osnovna šola Celje (1.b.)

OŠ Ljubečna

OŠ Ljubečna letos obiskuje skupaj 464 učencev, kar je 14 več kot lani. Prvošolcev imajo letos 56, kar je 6 več kot lani. Zaradi večjega števila otrok na šoli ima šola letos tudi en oddelek več kot lani. Letos je oddelkov 19.

os-ljubecna
OŠ Ljubečna
os-ljubecna-1
OŠ Ljubečna

I. osnovna šola Celje

I. osnovno šolo Celje letos obiskuje 431 učencev, od tega 49 prvošolcev.

III. osnovna šola Celje

Na III. osnovni šoli Celje imajo letos skupaj 476 učencev, kar je 28 več kot lani. Izmed vseh učencev je letos na šoli 67 prvošolcev. To je 20 prvošolcev več kot lansko leto.

IV osnovna šola Celje

Na IV. osnovni šoli Celje imajo letos skupaj 434 učencev, kar je 13 več kot lani. Izmed vseh učencev je letos na šoli 64 prvošolcev. To je 12 prvošolcev več kot lansko leto.

OŠ Štore

Na OŠ Štore je je letos 362 vseh učencev, kar je 12 več kot lani. Prvošolčkov je 30, kar je eden manj kot lani. POŠ Kompole pa ima letos 24 učencev, kar je 2 več kot lani. Izmed teh je 9 prvošolcev, kar je eden manj kot lani.

OŠ Frana Kranjca Celje

Na OŠ Frana Kranjca Celje je letos vpisanih 55 prvošolcev, vseh učencev na šoli pa je 394.

OŠ Glazija Celje

V OŠ Glazija Celje je letos v prvi razred prilagojenega programa vstopilo 8 prvošolcev, ki se bodo izobraževali v prilagojenem programu z nižjim izobrazbenim standardom, v prvo stopnjo posebnega programa pa so vstopili 4 učenci. Celotno število učencev na šoli je 186. To število se seicer do konca šolskega leta še zvišuje.

OŠ Lava

Letos imajo na OŠ Lava 444 učencev, od tega je 63 prvošolcev.

OŠ Hudinja

Trenutno je na OŠ Hudinja vpisanih 489, kar je eden učenec manj kot lani. Prvošolcev pa je letos 52, kar je eden več kot lani.

OŠ Frana Roša

V OŠ Frana Roša je letos vpisanih skupaj 437 učencev, od tega je 67 prvošolčkov.

B.S.

club1946-premium-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,777 seconds.