Tradicionalni prednovoletni sprejem župana Šrota (foto)


Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je na tradicionalnem prednovoletnem sprejemu gostil celjske gospodarstvenike, predstavnike javnih zavodov in družb, mestne svetnike in svetnice, prejemnike najvišjih priznanj Mestne občine Celje in predstavnike medijskih hiš.

sprejem-zupan-celje004Župan Bojan Šrot je zbrane uvodoma nagovoril: »Letošnji sprejem je zame nekaj posebnega. Vsaka pot se začne s prvim korakom. Letos že šestič delam ta prvi korak in ob tem čutim željo, voljo in motivacijo, skorajda enako kot prvič, da za mesto naredimo najboljše, kar lahko. Letošnja jesen je pokazala, da v našem mestu živijo pozitivni in konstruktivni ljudje, katerih pogled je usmerjen v prihodnost, ki se zavedajo prednosti in tudi težav tega mesta in so pripravljeni sooblikovati prihodnjo podobo našega mesta. To me izjemno veseli in zaradi tega je opravljanje županske funkcije v tem mestu lepo. Seveda vedno obstajajo tudi ljudje, ki v dobrem iščejo slabo, poskušajo potvarjati resnico, da bi dosegli lastne sebične cilje, vendar verjamem, da takšni nikoli ne bodo dobili zaupanja ljudi tega mesta.«

Župan je nato povzel nekaj uspešnih projektov leta 2018 in izpostavil kar nekaj priznanj, ki jih je v letošnjem letu dobilo Celje. »Smo mladim in starejšim prijazna občina, branju prijazna občina, imamo najbolj priljubljeno kopališče in malo smučišče. Celje je postalo najlepše in najbolj gostoljubno slovensko mesto.«

Dodal je, da so bila vsa prizadevanja usmerjena v trajnostni razvoj in varovanje okolja, kar bo težišče dejavnosti Mestne občine Celje tudi v prihodnje ter ob tem napovedal ključne projekte in izzive prihodnjega leta, ki bodo izboljšali kakovost bivanja v Celju. Od skorajšnje uvedbe javnega potniškega prometa, nadgradnje sistema kolesce, gradnje 134 najemnih stanovanja, dograjevanja komunalne infrastrukture, izgradnje mreže kolesarskih stez v mestu in vsej savinjski regiji, pa do projekta Generator s katerim bo Celje obenem dobilo podjetniški inkubator, co-working center in pa znanstveno-tehnološki park, ki bo novost v Sloveniji.

Poudaril je še, da bodo vsa prizadevanja usmerjena k enemu samemu skupnemu cilju, to je da bi bilo mesto zanimivo in privlačno za vse obiskovalce, in da bi bilo Celje, knežje mesto, mesto v katerem je lepo živeti.

Na koncu se je zahvalil vsem prisotnim in izrazil prepričanje v dobro sodelovanje in skupno reševanje mestnih problemov tudi v prihodnje pri čemer verjame, da ne bo zmanjkalo drznih, a vendar uresničljivih ciljev. »Če hoče človek na svojem potovanju skozi čas pustiti pomembne sledi, mora znati sanjati drzne sanje in si postavljati visoke cilje. To mesto je vedno stremelo k zvezdam in naj bo tako tudi v prihodnje, še zlasti v letu 2019,« je zaključil.

Tradicionalno je sprejem pripravil Igor Jelen – Iggy, Celjan in lastnik Plesnega Teatra Igen. Program so sooblikovali pianist George Krajnc, trio Vivere in plesalci Plesnega Teatra Igen.