Tradicionalno srečanje župana Bojana Šrota s predstavniki verskih skupnosti na Celjskem (foto in video)


srecanje zupana 1Minuli četrtek je v srednjeveškem stolpu Hotela Evropa potekalo že tradicionalno 15. srečanje župana Mestne občine Celje Bojana Šrota s predstavniki verskih skupnosti, ki delujejo na območju Mestne občine Celje. Namen vsakoletnega srečanja je pogovor o medsebojnem sodelovanju verskih skupnosti ter sodelovanju verskih skupnosti z Mestno občino Celje.

Letošnjega srečanja so se poleg predstavnikov Rimskokatoliške cerkve udeležili še predstavniki Islamske skupnosti, Srbske pravoslavne cerkve, Krščanske cerkve Kalvarija, Baptistične krščanske cerkve, Krščanske adventistične cerkve, Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni ter Jehovovih prič.

Župan se je prisotnim zahvalil za njihovo delo na duhovnem, karitativnem in drugih področjih. Sodelovanje je ocenil kot dobro in izpostavil, da je sodelovanje MOC z verskimi skupnostmi na zavidljivi ravni ter se zavzel za tvorno sodelovanje tudi v prihodnje.

srecanje zupana 2

Pred kamero smo povabili župana MOC Bojana Šrota, predstavnika Islamske skupnosti imama Nazifa ef. Topuza, predstavnika Srbske pravoslavne cerkve Zorana Šućurja ter celjskega škofa dr. Stanislava Lipovška. Vse smo prosili, naj na kratko strnejo, kakšno je po njihovem mnenju medsebojno sodelovanje. Njihove izjave si lahko ogledate v spodnjih video posnetkih.

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na srečanju župana MOC s predstavniki verskih skupnosti.

[simpleviewer width=100% height=700 id=501]

eH

tango_klik