Trem predsedniškim kandidatom se ne sanja, kaj pomenijo zvezde v slovenskem grbu

21. 10. 2017 10:44

Na Celjskem dobro vemo, kaj predstavljajo tri zlate šesterokrake zvezde v slovenskem grbu. Kot kaže pa je splošno zavedanje o tem v drugih delih države drugačno, vsaj tako nakazujejo tudi odgovori predsedniških kandidatov.

Ti so v okviru predvolilne oddaje Predsedniških 9 na Planet TV odgovarjali tudi na to vprašanje. Izkazalo se je, da trije pri tako osnovni stvari ne poznajo odgovora. Ta se seveda glasi, da zvezde predstavljajo rodbino grofov Celjskih, najpomembnejše fevdalne rodbine, ki je imela matično posest na območju naše današnje države.

In kdo so bili ti kandidati? Gre za koprskega župana Borisa Popoviča, upokojeno učiteljico Angelco Likovič in Majo Makovec Brenčič, ki je poleg delne zaposlitve na ekonomski fakulteti obenem tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport …

Podrobneje o tem v prispevku portala SiOL (klik!)

Če menite, da ta vsebina v času volilnega molka ne bi smela biti objavljena, ste v zmoti, saj je vrhovno sodišče pred časom redefiniralo pojem volilnega molka. Prepovedana je namreč organizirana politična propaganda, dovoljeno pa je izražanje mnenj v smislu polemike, kar je, običajno, tudi osvnovni namen medijev.

Podrobneje v prispevku Dnevnika (klik!)

 

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,893 seconds.