Tudi “maxiscooteristi” uradno odprli sezono


maxiscooter_4
Foto: Rene Gomolj

Ker so maxiscooteristi člansko eden največjih moto klubov v Sloveniji se zavedajo, da so poleg kolesarjev in peščev najbolj izpostavljeni udeleženci v cestnem prometu, zato so njihovi cilji prizadevanje za večjo varnost motoristov in ostalih udeležence v cestnem prometu. Izvajajo tudi promocijo, zaščito in ohranjanje moto kulture. Izkušnje in znanje že vrsto let prenašajo na mlajše motoriste.

Blagoslov je opravil župnik pri Sv. Duhu mag. Srečko Hren.
Blagoslov je opravil župnik pri Sv. Duhu mag. Srečko Hren.

Poleg omenjenega pa organizirajo tudi humanitarne akcije, klubska druženja, izlete in večdnevna potovanja, prirejajo kulturne in ostale ekskurzije, z namenom ogleda različnih znamenitosti in promoviranja Slovenije. Skrbijo pa tudi za množičnost in popularnost Maxiscooteristov med občinami v slovenskem prostoru, kakor tudi v sosednjih državah.

Kot klub uradno delujejo že tretje leto, začetki pa segajo v 2009 leto. Razdeljeni so regijsko in tako tudi delujejo, kupni imenovalec je v prvi meri motor oziroma maxiscooter, ki je obdržal obliko scooterja, seveda pa gre za čisto pravi motor v vseh pogledih. Uporaben je za vsakodnevno uporabo, izkazal pa se je tudi kot odlično prevozno sredstvo za velike razdalje. Zadnje leto je viden porast uporabe in prodaje tovrstnih motorjev, kar je pokazatelj, da je pred njim še lepa prihodnost da vse več ljubiteljev tovrstnih motorjev razveseljuje z udobno vožnjo.

Foto: Rene Gomolj
Foto: Rene Gomolj

Zabavo so motoristi nadaljevali v Domu na Svetini, v nedeljo pa so obiskali še muzej hmeljarstva in pivovarstva v Žalcu.