Utrinki velikonočnih blagoslovov v Celju


Napočila je velika noč, največji krščanski praznik, dan ko se verniki spominjajo Jezusovega vstajenja dva dni po njegovi mučeniški smrti.

Na veliki četrtek se kristjani spominjajo zadnje večerje. Sledi veliki petek, ko se verniki spominjajo Jezusove izdaje in smrti na križu. Že v soboto, na velikonočno vigilijo in na velikonočno nedeljo pa se praznuje Kristusovo vstajenje.

Na vsako velikonočno soboto se zjutraj odvije blagoslov ognja, kasneje pa duhovnik blagoslovi še jedila, ki so s tem pripravljena na nedeljski velikonočni zajtrk. V nadaljevanju si poglejte foto utrinke z velikonočnih blagoslovov v Celju.

Takole so blagoslov velikonočnih jedil obeležili v Župniji Celje – Sveti Duh:

Vir foto: FB/Župnija Celje – Sveti Duh

Blagoslov jedil so prav tako izvedli v Škofijski Karitas Celje. Obred je duhovnik Rok Metličar opravil že nekaj dni prej, jedila pa so nato raznesli po domovih ljudi, ki običajno vsak dan od njih prejmejo tople obroke, tistim, ki bivajo v začasno krizni namestitvi in k brezdomcem.

Vir foto: FB/Škofijska Karitas CELJE

Tekom velikonočnega vikenda se poleg velikonočnih jedil na sobotno jutro blagoslovi tudi ogenj. Takole so s fotografijo ovekovečili letošnji blagoslov v Domu sv. Jožef Celje:

Vir foto: FB/Dom sv. Jožef Celje