V Celje prihaja slovenska bakla

20. 12. 2017 16:36

slovenska-baklaKmalu se bo začelo olimpijsko leto in želimo si, da šport in olimpijski duh tudi tokrat povežeta Celjanke in Celjane, Slovenke in Slovence.

Celjski športniki so nas na olimpijskih igrah, največjem športnem spektaklu, že večkrat razveselili z vrhunskimi dosežki in tudi v korejski Pjongčang 2018 se lahko odpravijo optimistični.

Navijači so v mozaiku uspešne zgodbe izredno pomembni, zato v Mestni občini Celje želijo, da povezani podpremo naše olimpijce. V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez pripravljajo projekt Slovenska bakla. Njegov namen je vzbuditi olimpijski duh že pred začetkom olimpijskih iger, zato bo po vzoru tradicionalnega potovanja olimpijske bakle po svetu, v januarju Slovenska bakla potovala in povezovala slovenske navijače.

Slovenska bakla bo obiskala 8 krajev, ki jih je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo – med njimi je tudi Celje.

Osrednji dogodek s prihodom slovenske bakle bo na celjskem Glavnem trgu v ponedeljek, 15. januarja, med 16. in 18. uro.

Slovensko baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače. V vsakem kraju, kjer se bo bakla ustavila, bo osrednja pozornost namenjena olimpijcem, rojenim v tistem kraju.

MOC

velenje-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 2,407 seconds.