V celjski mladinski center se vrača Festival prostovoljstva (video)

06. 04. 2018 22:10

20. aprila bo Celje postalo osrčje prostovoljstva, saj bo Celjski mladinski center zopet gostil Festival prostovoljstva. Dogodek, ki bo letos potekal že trinajsto leto zapored, poteka pod okriljem Informacijske točke Europe Direct Savinjska v sodelovanju z Mestno občino Celje.

Festival prostovoljstva poteka že trinajsto leto

V petek, 20. aprila ob 11. uri bodo v atriju Celjskega mladinskega centra razglasili Naj prostovoljce v Mestni občini Celje za leto 2017. Dobrosrčni posamezniki se bodo za ta naziv potegovali v petih starostnih kategorijah, v vsaki pa bo izbran po en prostovoljec. Dogodek bo spremljal bogat kulturni program, ki ga bodo v čast prostovoljcem pripravile kar njihove podporne organizacije. Na info točkah se bodo te predstavile tudi širši javnosti. 

Začetki prostovoljstva segajo dve stoletji v preteklost, kar prostovoljstvo uvršča v zgodovinsko najstarejše aktivnosti. Posameznik jo opravlja z namenom pomoči k večji kakovosti življenja v skupnosti. To pomeni, da je prostovoljec posameznik, ki prostovoljno delo opravlja po svoji svobodni volji in brez pričakovanja plačila ali neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase, v dobro drugih ali v splošno korist.

V Celjskem mladinskem centru so napovedali Festival prostovoljstva 2018.
V Celjskem mladinskem centru so napovedali Festival prostovoljstva 2018.

Več o samem dogodku so nam na tiskovni konferenci predstavile direktorica Celjskega mladinskega centra Sonja Majcen, strokovni sodelavki Katja Kolenc in Alja Hrovat ter podžupanja Mestne občine Celje Darja Turk. V Celjskem mladinskem centru sicer opažajo vsakoletni porast števila prostovoljcev, kar je dobra popotnica v prihodnost. Pomen prostovoljstva je izpostavila tudi Sonja Majcen:

Prostovoljci so nepogrešljivi del marsikatere organizacije, opravljajo plemenita poslanstva in Celju dajejo lepšo podobo. Festival prostovoljstva se vsako leto pokloni izjemnim posameznikom, ki skrbijo za lepše življenje v lokalni skupnosti. Pomebnosti prostovoljstva pa se zavedajo tudi na Mestni občini Celje:

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 2,129 seconds.