V Celju 450 Božičkov za en dan

14. 12. 2015 15:52

450_bozickov_mcc_1Tudi letos so se Božički s Celjskega izkazali in zbrali 450 pisanih škatel, ki bodo v teh prazničnih dneh na obraze otrok iz socialno šibkejših okolij risale nasmehe, v njihova srca pa toplino. 

Celjski mladinski center je znova sodeloval v projektu Božiček za en dan, ki letos poteka že četrtič zapored, bili so eden od 48 zbirnih centrov v Sloveniji, kamor so lahko posamezniki med 15. novembrom in 10. decembrom prinašali svoja darila.

Projekt je bil zelo dobro sprejet že v preteklih letih, saj gre očitno za pravo mešanico ustvarjalnosti in humanitarnosti, ki da ljudem priložnost, da se razdajajo. Navodila za vsebino škatle so premišljeno oblikovana in tako vsaka od njih, upoštevajoč starost obdarovanca, vsebuje nekaj za »cartanje«, nekaj za osebno higieno, šolske potrebščine, igračo, kos oblačila in sladkarije.

450_bozickov_mcc_2

Nekaj dni pred koncem akcije je svojega Božička dobilo več kot 8500 otrok iz Slovenije in BiH. Organizator je konec minulega tedna pričel zbrana darila prevažati v skladišče, kjer jih bodo pregledali in razvrstili glede na kraje, kamor bodo potovala.

 

 

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 0,875 seconds.