V Celju bodo tudi letos zasadili nova drevesa

22. 10. 2013 10:30

Kakor vsako leto ob tem času bodo v prihodnjih dneh vzdrževalci javnih zelenih površin Mestne občine Celje pripravili sadilna mesta za zasaditev novih dreves – najprej na tržnici. Iz Mestne občine Celje so sporočili, da bodo letos zasadili 125 novih dreves, s čim nadaljuje vsakoletno tradicijo sajenja v najbolj primernem času, torej jeseni, v času mirovanja.

V tem času so zaključili s košnjo trave na javnih zelenih površinah, z jesensko – zimsko floro pa so zasajene tudi vse cvetlične gredice na krožišču na Kersnikovi ulici, krožišču na Hudinji, krožišču v Liscah, gredici v Vodnikovi ulici, gredici pred Trgom celjskih knezov, gredici na Gledališkem trgu in v Mestnem parku.

V prihodnjih dneh bodo vzdrževalci javnih zelenih površin Mestne občine Celje pripravili sadilna mesta na že definiranih lokacijah za zasaditev novih dreves na tržnici, v Linhartovi ulici. Zasajenih bo sedem dreves, vrste Carpinus betulus – navadni gaber (strižen). Nova tržnica je zasnovana v večjem obsegu in ima precej višjo streho, kot je bila prejšnja, zato bodo zasajeni gabri s poudarjeno vertikalno krošnjo, nižje rasti, prilagojeni urbanemu okolju in pomanjkanju prostora.

Od sedmih dreves, ki so nekoč rasla na omenjeni lokaciji, se je pet dreves posušilo in so jih odstranili. Ostali sta še dve drevesi, eno od teh je v slabem stanju, drugo drevo pa je bilo na novo zasajeno in bo presajeno na otroško igrišče v Ulici Frankolovskih žrtev.

Vir in foto: Mestna občina Celje

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,812 seconds.