V Celju bodo zasadili mlada drevesa in krasili z lampijoni


V prihajajočih mesecih bodo izvajalci Mestne občine Celje zasadili 110 dreves in več kot 500 grmovnic. Od tega nameravajo kar sedemdeset dreves zasaditi v drevoredu ob Koprivnici, ostala pa na drugih lokacijah.

Mlada drevesa bodo zasadili pri Dijaškem domu, v Zagradu, v drevoredu Cesta na Ostrožno, ob odprtem športnem igrišču v okolici OŠ Lava, ob cesti proti OŠ Frana Roša, na zelenici Na otoku.

Z MOC so še sporočili, da je bila na novo zasajena hibiskus živa meja v Iršičevi ulici, v Mestni četrti Lava. V prihodnje pa bodo zasadili tudi nove ciprese na Mestnem pokopališču Celje.

Savinjsko nabrežje kmalu okrašeno z lampijoni

Že četrto leto zapored pa bodo otroci celjskih vrtcev (letos so prvič povabljeni tudi celjski zasebni vrtci), učenci osnovnih šol ter dijaki srednjih šol z lampijoni praznično okrasili Savinjsko nabrežje. K sodelovanju jih vsako leto povabita nosilec projekta MOC in Zavod Celeia Celje, poslanstvo pa je vključevanje otrok in mladih v oblikovanje praznične podobe mesta. 
lampijoni_2016_2

Potrebna sredstva za izvedbo projekta (material, tkanine in barve) vsako leto zagotovi nosilec projekta, dokončno izdelavo lampijonov (šivanje in tehnična izvedba) se izvaja v sodelovanju s Šolskim centrom Celje.

Naloga sodelujočih je poslikava tkanine, ki jo Mestna občina Celje dostavi na sedeže sodelujočih ustanov. Za nadaljnjo tehnično izvedbo lampijonov poskrbi Šolski center Celje ter Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja.

Letos pričakujejo približno sedemdeset poslikanih lampijonov. Otvoritveni dogodek ob zaključku projekta priprave in namestitve lampijonov bo potekal v petek, 2. decembra, ob 11. uri, na Savinjskem nabrežju.

Vir in foto: MOC