V Celju danes in jutri povišana onesnaženost zraka

17. 11. 2015 09:50

Celje-BregDanes in jutri lahko v Celju pričakujemo povišano onesnaženost zraka z delci PM10. Povišana onesnaženost bo po poročanju Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) nastopila zaradi predvidene izrazite temperaturne inverzije, ki preprečuje mešanje onesnaženosti v višje plasti atmosfere.

Danes je tako velika verjetnost za preseganje dnevne mejne vrednosti za delce PM10 v Celju, Ljubljani, Zagorju, Trbovljah, Murski Soboti in Novem mestu, na ostalih merilnih mestih so preseganja možna.

Prav tako bo jutri velika verjetnost za preseganje dnevne mejne vrednosti za delce PM10 v Celju, Ljubljani, Zagorju, Trbovljah, Murski Soboti in Novem mestu, na ostalih merilnih mestih so preseganja možna.

ARSO z Odloki za kakovost zraka priporočajo občanom in pravnim osebam, da ne kurijo lesa v pečeh in kaminih, če imajo druge možnosti ogrevanja, zmanjšajo ogrevanje stanovanjskih in poslovnih prostorov, kjer se kot energent uporabljajo tekoča ali trdna goriva, uporabljajo javni prevoz namesto osebnih vozil in ne kurijo na prostem.

Predpisana dnevna mejna vrednost koncentracije delcev PM10 je 50 µg/m3. V koledarskem letu je dovoljeno 35 preseganj mejne vrednosti.

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
180 queries in 0,769 seconds.