Mlade rokometašice svetovno prvenstvo v Celju, Laškem in Velenju končale na 14. mestu

02. 07. 2022 06:00

Zadnji teden v Celju, Velenju ter Laškem poteka Mladinsko svetovno prvenstvo v rokometu za dekleta v kategoriji U-20. Na prvenstvu sodeluje 32 reprezentanc iz večih kontinentov, med njimi so tudi rokometašice iz Slovenije.

Naše rokometašice so prvenstvo končale na 14. mestu, potem ko so v tekmi za 13. mesto visoko izgubile proti Francozinjam. Finale bo v nedelje, 3. julija ob 17.30, ko se bosta v dvorani Zlatorog pomerili Norveška in Madžarska.

Slovenke so vse tekme odigrale v Celju

Slovenke so prvi del prvenstva začele v skupini F, kjer so odigrale tri tekme. S 37:18 so zmagale proti Mehičankam (najboljša strelka Slovenije je bila z 10 goli Erin Novak), nato so pa še z 29:13 zmagale nad ekipo iz Čila (najboljša strelka Slovenije je bila s 6 goli Erin Novak). Edini poraz so v prvem delu doživele proti Nemčiji, kjer so izgubile s 27:21 (najboljša strelka Slovenije je bila s 5 goli Ivona Barukčić). Nadaljevale so v drugem delu prvenstva, kjer žal niso dosegle nobene zmage. Proti Angoli so zgubile s 25:21 (najboljša strelka Slovenije je bila s 6 goli Erin Novak), Čehinje pa so jih premagale s tremi goli razlike, bilo je 26:23 (najboljša strelka Slovenije je bila z 8 goli Erin Novak).

Na zadnji junijski dan so odigrale tekmo za razvrstitev od 13. do 16. mesta, kjer so Slovenke z 28:25 premagale ekipo iz Tunizije (najboljša strelka Slovenije je bila s 7 goli Tjaša Žener). Tunizija je sicer po prvem polčasu vodila za tri točke (16:13), vendar pa so v drugem polčasu slovenske rokometašice izkoristile slabo igro Tunizijk ter povedle in tekmo pripeljale do zmage. Za konec prvenstva je slovenskim rokometašicam ostala le še tekma za 13. mesto proti Franciji. Tokrat jim ni uspelo ponoviti uspešnih iger, saj so Francozinje že po prvi polovici vodile z devetimi goli, nato pa so to prednost samo še povečale. Tekma se je končala z rezultatom 16:31 za Francijo (najboljša strelka Slovenije je bila s 5 goli Erin Novak). S porazom so Slovenke svetovno prvenstvo končale na 14. mestu.

Prvenstvo pa s tem še ni končano, saj tekme za najvišja mesta ter zmagovalce letošnjega prvenstva še niso odigrane. Zadnja tekma prvenstva bo nedeljski finale med Norveško in Madžarsko. V včerajšnjem polfinalu je z rezultatom 32:23 Norveška premagala Nizozemsko, na tekmi med Švedsko in Madžarsko pa je z 33:25 zmagala naša vzhodna soseda. Veliki finale bo na sporedu v nedeljo, 3. julija ob 17:30 v dvorani Zlatorog. Prvenstvo lahko spremljate tukaj.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 4,067 seconds.