V Celju kazni za lastnike psov, ki ne bodo pobirali iztrebkov ali bodo pse puščali brez ustreznega nadzora

25. 10. 2012 14:11

V teh dneh Režijski obrat Mestne občine Celje ob Savinjskem nabrežju ter v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih postavlja table z napisom »Počisti za menoj, saj sem kuža tvoj!« in nove koše za pasje iztrebke z enakimi napisi. Za to so se odločili, ker si želijo lepo in prijazno Celje, svoje so dodale številne pobude občanov.

Z akcijo želi Mestna občina ozaveščati lastnike psov, hkrati pa želijo občane obvestiti o sprejetju novega odloka o urejanju, vzdrževanju in varstvu javnih zelenih površin, drugih zelenih površin ter javnih površin v Mestni občini Celje (Uradni list RS št. 75/2012, z dne 5. 10. 2012). Mestna občina Celje je nabavila 30 novih košev, deset jih je že postavljenih, ostali pa bodo postavljeni v prihodnjih dneh.

Po novem odloku se z mandatno denarno kaznijo 80,00 € za prekršek kaznuje vodnik oziroma lastnik psa, ki ne počisti iztrebkov za živalmi, pusti psa brez ustreznega nadzora ali vodi brez vrvice psa, ki je uvrščeni v evidenco ugrizov pri centralnem upravnem organu in mora imeti tudi nagobčnik. Lastnik ali vodnik psa, ki s seboj ne nosi ustrezne vrečke za pasje iztrebke, se kaznuje s 40 €.

Občinski redarji bodo izvajali poostren nadzor na terenu in nevestne lastnike psov opozarjali na upoštevanje odloka.

Vir: MOC

Foto: Egon Horvat

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
181 queries in 0,959 seconds.