V Celju na sprejem ukrajinskih beguncev čakajo štiri lokacije

08. 03. 2022 15:37

Ker bo Urad RS za oskrbo in integracijo migrantov ukrajinske begunce namestil v različne kraje po Sloveniji, so na Mestni občini Celje pripravili nabor nastanitvenih kapacitet, ki bi bile v prvi fazi najprimernejše.

Begunce bi lahko namestili v hostlu Celjskega mladinskega centra, v hotelu Celjska koča, v hotelu Celeia in v objektu nekdanje Ekonomske šole, ki je že več let zaprt. O številu beguncev, ki bi jih lahko sprejeli v Celju, je ta trenutek preuranjeno govoriti. Civilna zaščita Mestne občine Celje je ves čas v kontaktu z Uradom RS za oskrbo in integracijo migrantov, ki je edini pristojen za vodenje beguncev.

“Na Mestni občini Celje se bomo sproti prilagajali razmeram. Ker je težko napovedovati, kaj se bo v prihodnosti zgodilo, smo pripravljeni tudi na večji begunski val. Ljudi, ki bodo pri nas iskali pomoč, lahko namestimo tudi v športne dvorane.

Dobili smo več novinarskih vprašanj, kako bo ob prihodu ukrajinskih beguncev v Celju organizirana mreža prostovoljcev. Podatke o tem bomo sporočili pravočasno. Glede na to, da smo med epidemijo Celjani enotno stopili skupaj in pomagali najbolj ranljivim, bomo kos tudi temu izzivu.

Zaradi vojne v Ukrajini smo seveda tudi v Celju zaskrbljeni. Kot lokalna skupnost in kot posamezniki smo ljudem, ki k nam bežijo pred nevarnostjo, dolžni pomagati. Ravnati moramo sočutno, s spoštovanjem do človeških življenj in vrednot, ter usklajeno in preudarno,” so ob tem zapisali na Mestni občini Celje.

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 3,079 seconds.