V Celju obeležili 100 dni do Evropskega prvenstva v košarki

28. 05. 2013 06:55

Lipko, maskota EuroBasketa 2013, je danes v starem mestnem jedru Celja mimoidočim razdelil 100 balonov in tako obeležil 100 dni do začetka Evropskega prvenstva v košarki, so sporočili iz Mestne občine Celje.

Najbolj navdušeni so bili otroci, sicer pa je Lipko vsakega, ki si je to želel, objel in se z njim slikal. Balon je podaril tudi podžupanji mag. Darji Turk.

Celje bo tekme skupine C gostilo od 4. do 9. septembra 2013. Do začetka prvenstva bo pripravljena tudi Dvorana Zlatorog, v kateri je potrebno obnoviti garderobe in prostor za doping kontrolo, na novo urediti tribuno za medije po zahtevah FIBA-e, urediti prostore za medije, pripraviti športni tlak, zamenjati semaforje, dodati reflektorje, urediti agregat, prenoviti prezračevanje in vzpostaviti klimatizacija.

Dvorana Zlatorog bo pripravljena v skladu z napotki glavnega organizatorja EuroBasket 2013 in v okviru razpoložljivih finančnih sredstev. Vsa dela v Dvorani Zlatorog bodo izvedena postopoma od junija do avgusta, oziroma do začetka tekmovanja. Investicijska vrednost vseh potrebnih del v Dvorani Zlatorog bo okoli 500.000 evrov.

Na Mestni občini Celje si želijo, da bi vse mesto dihalo s tem dogodkom, zato intenzivno pripravljajo program dogajanja v času EuroBasketa 2013. Prvi večji dogodek bo prihodnji teden, v sredo, 5. junija, ko bosta Celje obiskala dva ambasadorja prvenstva.

Vir: Mestna občina Celje

Foto: Gregor Katič

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
194 queries in 1,389 seconds.