V Celju razglasili Naj prostovoljce leta 2012 (foto in video)

21. 04. 2013 19:55

Minuli konec tedna je Celjski mladinski center v okviru Informacijske točke Evropske komisije Europe Direct Savinjska, v sodelovanju z Mestno občino Celje, pripravil 8. Festival prostovoljstva v Celju, kjer so razglasili in podelili nagrade Naj prostovoljcem leta 2012.

Prireditev “Festival prostovoljstva”, ki jo je povezoval vedno odličen Luka Marcen, se je pričel s pozdravi in nagovori podžupanje Darje Turk in Primoža Brvarja, direktorja Celjskega mladinskega centra.

Sledil je bogat kulturni program, kjer so sodelovali Srednja zdravstvena šola Celje, Osnovna šola Ljubečna, Dom ob Savinji – stanovalci so se predstavili s poezijo Beseda-Besede, plesali so člani KD Desanka Maksimovič iz Srbije, Dijaki srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja iz Celja, Društvo Sožitje s plesno skupino Iskrice, Društvo tabornikov Rod II. grupe odredov Celje in III. osnovna šola Celje.

Naj prostovoljci 2012 - Klara Drofenik, Dajan Ramovš, Aleš Skok in Anica Kremžar.

Na prireditvi so podelili priznanja vsem nominiranim prostovoljcem in nagrade Naj prostovoljcem leta 2012, s čimer so se prostovoljcem javno zahvalili in jih nagradili za njihovo nesebično delo.

V I. kategoriji je naj prostovoljko Klaro Drofenik predlagala Osnovna šola Frana Kranjca, katero sama tudi obiskuje. Aktivna je na različnih področjih, kot so: medgeneracijsko sodelovanje – SIMBIOZA, okoljske akcije, humanitarne aktivnosti, je članica UNESCO DREVO = ŽIVLJENJE, nudi učno pomoč mlajšim učencem in projektna dela v šolski knjižnici.

V II. kategoriji je naj prostovoljca Dejana Ramovša predlagalo Društvo Salezijanski mladinski center Celje. Dejan je po njihovem preprosto vsestranski: uči kitaro, igra v bendu, nudi učno pomoč, varuje otroke v SMC-ju in na morju, je animator v birmanski skupini. Star pa je 16 let in na leto nameni kar 365 ur prostovoljnega dela.

V III. kategoriji je naj prostovoljca Aleša Skoka predlagala Zveza Sonček – Enota center Sonček. Je zaposlen, a kljub temu nameni kar 400 ur prostovoljnega dela v Zvezi, kjer nudi pomoč osebam s cerebralno paralizo, pomaga jim pri njihovem delu v centru, pri hranjenju in oblačenju ter vsakodnevnih opravilih, kot je spremstvo v trgovine, do banke in na kulturne prireditve.

V IV. kategoriji je naj prostovoljko Anico Kremžar predlagalo Medgeneracijsko društvo za samopomoč Savinja. Že 20 let je prostovoljka, in je skoraj nenadomestljiva, saj si za skupino vedno vzame čas.

Naj prostovoljci 2012 - Stanislav Štefanc, Majda Brglez in Žiga Korent

V V. kategoriji sta nagrado prejela dva. Naj prostovoljca Stanislava Štefanca je predlagalo Medobčinsko društvo delovnih invalidov. Njegovi sokrajani – krajani Štor, pa so to podprli in zbrali več kot 20 podpisov za njegov naziv. Vedno povsod jim je pripravljen pomagati.

Drugo nagrajenko, Majdo Brglez, je prijavilo Društvo Sožitje- društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju Celje. Gospa je prostovoljka že več kot 40 let in skrbi za celotno društvo odgovorno in nesebično.

Posebno priznanje je prejel Žiga Korent. Je dijak in svoj prosti čas namenja tako zahtevnemu delu, kot je pomoč v Zvezi Sonček, osebam s posebnimi potrebami.

Na 12 stojnicah pa so organizacije predstavile svoje dejavnosti in delo, in sicer: Društvo Salezijanski mladinski center Celje, Društvo gluhih in naglušnih Celje, Mala pot- društvo za samopomoč in lepše življneje, Sopotnik, Društvo tabornikov Rod II. grupe odredov, Društvo Sožitje, Društvo Hospic, Šent, Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja Celje, Društvo Sonček, Europe Direct Savinjska in Celjski mladinski center.

Z nagradami in priznanji so se prostovoljcem javno zahvalili in jih nagradili za njihovo nesebično delo. Letos so nagrade prispevali: Frizerski salon Frizure in 4 kure, SLG Celje, Mladinska knjiga Celje in ED Savinjska.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov, kjer lahko prisluhnete izjavam nekaterih prostovoljcev, pred kamero pa smo povabili tudi direktorja MCC Primoža Brvarja. Spodaj pa je na voljo tudi bogata galerija fotografij, ki smo jih posneli na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=362]

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 0,432 seconds.