V Celju se je ustavil Evropski povezovalni vlak


V petek točno ob 13.03 je na 3. tir celjske železniške postaje pripeljal evropski povezovalni vlak – The Connecting Europe Exspess.

Z njim se je v Celje pripeljala delegacija Evropske komisije, Ministrstva za infrastrukturo in Slovenskih železnic, ki jih je v Celju pozdravila podžupanja Breda Arnšek. Med drugim poudarila, kako pomemben je bil prihod prvega vlaka v Celje pred 175 leti ter da je to, tako kot vstop v Evrospko unijo, pomenil enako velik korak naprej v razvoju knežjega mesta.

Celjska podžupanja in Herald Ruijters, direktor direktorata za investicije, inovativni in trajnostni promet v generalnem direktoratu Evropske komisije za mobilnost in promet, sta si nato izmenjala zastavi Mestne občine Celje in Evropske unije.

S potovanjem evropskega povezovalnega vlaka Evropska komisija obeležuje evropsko leto železnic 2021 in poudarja pomembno vloge, ki jo ima železnica kot gonilna sila trajnostne mobilnosti, gospodarskega razvoja in evropske identitete. Vlak se je v Celje pripeljal iz Ljubljane, iz Celja pa se je odpravil še v Maribor. Pot bo sklenil v začetku oktobra v Parizu.

foto: MOC