V Celju se ustanavlja prvi slovenski rokometni klub paraplegikov

05. 05. 2019 11:58

V Društvu paraplegikov Jugozahodne Štajerske se zavzemajo za ustanovitev rokometnega kluba paraplegikov, ki bo prvi tovrsten klub v Sloveniji. Do zaključka projekta je potrebnega še nekaj truda, seveda tudi finančnih sredstev, saj za igranje rokometa in košarke nujno potrebujejo 10 športnih vozičkov. Zanje bodo morali odšteti kar velik znesek in članom bo vsaka pomoč prišla prav.

Pobuda za ustanovitev kluba je prišla s strani rokometnega strokovnjaka Toneta Bariča, za zagon projekta pa sta poskrbela nekdanja odlična igralka rokometa, reprezentantka Maja Užmah in član društva, mestni svetnik Mestne občine Celje, Matej Lednik.

V društvu ugotavljajo, da je raba športnih invalidskih vozičkov v Slovenji še vedno tabu, zato se trudijo, da bi ta praksa, tako kot je že v tujini, tudi pri nas postala običajna. Ob tej priložnosti tudi vabijo vse ljubitelje ekipnih športov, ki zaradi poškodb ne morejo več igrati, da se jim pridružijo in zaigrajo rokomet ali košarko na vozičkih.

Prvi trening je že za njimi
prva-rokometna-ekipa-v-sloveniji_3
Na Ljubečni je bilo živahno.

Rokomet na invalidskih vozičkih je sorazmerno mlada športna panoga. Pravila se še dopolnjujejo in marsikatero še ni popolnoma definirano. Prvi trening je potekal na osnovni šoli Ljubečna, kjer so na pomoč priskočile rokometašice Ženskega rokometnega kluba Z’dežele. Udeležba je bila odlična. Treninga se je z največjim veseljem udeležil tudi nekdanji znani rokometaš, reprezentant in trener Nenad Stojaković.

Po uvodni predstavitvi osnovnih pravil igre in ogrevanju, so se pomerili tri na tri na enem golu. Vajeni igranja košarke, je bilo storjenih nemalo napak, na račun katerih so se veliko šalili. Po treningu so si bili vsi enotni, da ni bil zadnji.

Akcija zbiranja sredstev …

… že poteka in bo trajala do konca leta. Igralci rokometa na invalidskih vozičkih zbirajo prostovoljne prispevke na rokometnih in košarkarskih tekmah podpornikov. Do sedaj so akcijo podprli Javni zavod Socio, Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, Rokometna zveza Slovenije, Ženski rokometni klub Z’Dežele, Rokometni Klub Celje Pivovarna Laško, Košarkarski klub Celje, ŽKK Cinkarna Celje in Mestna občina Celje.

Pomagate jim lahko tudi vi, drage bralke in bralci, in sicer s prostovoljnim nakazilom na transakcijski račun: SI56 0121 1600 0000 307, SKLIC 00 8888, Javni zavod Socio, Kocenova ulica 8, 3000 Celje.

akcija-vozicki-letak-a5-01

besedilo: T. Ž. in J. Hudej

foto: arhiv Društva paraplegikov Jugozahodne Štajerske

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,011 seconds.