V Konjeniškem centru Celje na voljo novo in razširjeno otroško igrišče!

29. 06. 2017 08:08

V Konjeniškem centru Celje so minulo nedeljo otvorili prenovljeno in razširjeno veliko otroško igrišče. Igrišče, ki zdaj ponuja več kot 20 inovativnih igral, se razteza na kar 250 kvadratnih metrih površin in spada med otrokom najprijaznejša igrišča v celjski regiji. Organizatorjem jo je sicer zagodlo muhasto vreme, kljub temu pa so lahko obiskovalci in otroci uživali v novih igralih, vožnjah s kočijo, ježi konj, medtem ko se je vse skupaj končalo s tekmo mladih jahačev v vodenem jahanju in izborom za naj ponija.

kcc-2Navkljub jutranjim neugodnim vremenskim razmeram so v Konjeniškem centru Celje minulo nedeljo odprli novo, prenovljeno in razširjeno otroško igrišče. Žal je bil, zaradi slabe vremenske situacije, organizator primoran odpovedati indijansko otroško predstavo, a otvoritev in nadaljnje dogajanje tekom dneva je potekalo po programu.

Ob 11. uri se je odvilo uradno odprtje, kjer sta zbrane nagovorili podžupanja Mestne občine Celje, gospa Darja Turk in pa direktorica Konjeniškega centra Celje, gospa Nika Bosio. Obe govornici, sta izpostavili zadovoljstvo ob dejstvu, da imajo celjski otroci na voljo tako sodoben, varen in zanimiv prostor za druženje v naravnem okolju konjeniškega centra.

kcc-3V sklopu novega igrišča najbolj pade v oči zip-line žičnica, ki je bila takojšnji »hit« med otroci. Poleg žičnice stoji tudi leseni grad, ki ponuja dva tobogana različnih višin ter se dviga nadstropje visoko, kjer otroke čaka balkon oziroma razgledna točka. Vrvna gugalnica, ki so jo postavili, je del povsem novega programa otroških igral. Pridobitve pa zaključuje še mini otroška trim steza, kjer lahko najdemo vse od gredi pa do gibljivega mostička. Celotno otroško igrišče bo varovano z varovalno ograjo, prav tako pa je po površini in pod igrali debelo nasutje okroglastega prodca, ki skrbi za največjo možno varnost otrok.

kcc-1Ob 15.00 uri, pa se je dogajanje začelo tudi na notranjem jahališču Konjeniškega centra. Ob spodbudnih aplavzih staršev in ostalih gledalcev, so svoja znanja, ki so jih pridobili v preteklem letu pokazali najmlajši med jahači, med katerimi nekateri niso dopolnili niti še 6 let.

»Ta pridobitev je rezultat, za katerega je naša celotna ekipa trdo delala, saj smo nekatere malenkosti zaključevali tik pred samo otvoritvijo, ampak vseeno uspeli zagotoviti, da se lahko danes otroci brezskrbno igrajo v povsem novem in varnem okolju. Aktivnosti v našem centru pa seveda tečejo dalje, saj se že pripravljamo na Državno prvenstvo, ki ga bomo gostili med 6. in 9. julijem, verjamem pa, da bodo tudi takrat nova otroška igrala polno zasedena.«, je še dodala in zaključila Nika Bosio, direktorica Centra.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 0,961 seconds.