V MCC zaključili z najbolj evropskim tednom v letu

12. 05. 2015 14:40

teden_evrope_1Minuli teden, med 4. in 9. majem, so v Celjskem mladinskem centru potekale številne aktivnosti v okviru Tedna Evrope, ki jih je organizirala informacijska točka EU Europe Direct Savinjska.

V tem času so se obiskovalci MCC kavarne lahko preizkusili v kvizu o Evropski uniji, posebej zanimivo pa je bilo v kavarni v sredo, 6. maja, ko so se obiskovalci družili ob prepletu okusov evropskih sirov, vina in poezije.

V petek, 8. maja, se je na Krekovem trgu ponovna predstavila Evropska vas, ki so jo »zgradili« osnovnošolci in srednješolci s Celjskega. Tam je bila tudi stojnica informacijske točke EU Europe Direct Savinjska, ki je obiskovalcem ponujala brezplačne publikacije in informacije na temo mobilnosti. Obiskovalce je pritegnilo tudi kolo sreče, s pomočjo katerega so lahko preverjali svoje poznavanje Evropske unije.

teden_evrope_2

Evropsko obarvani teden so zaključili s koncertom ob dnevu Evrope. V soboto, 9. maja, so obiskovalce na odru Celjskega mladinskega centra zabavali odlični Hamo & Tribute 2 Love, ki igrajo blues, soul in klasični rock.

Vir in foto: MCC

 

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
191 queries in 2,381 seconds.