V pravljico ujeta božična vas Zelen’dol ob Šmartinskem jezeru z živimi jaslicami in pravljičnimi junaki (foto, video)

25. 12. 2013 09:49
Muca Copatarica
Muca Copatarica

Pravljice ne živijo le v knjigah, temveč tudi v pravljični vasici Zelen’dol, ki ob Šmartinsko jezero vsako leto v čarobnem božičnem času privede pravljične junake. Slednje lahko obiskovalci obiščejo kar v njihovih hišicah, z njimi pokramljajo in prejmejo darila.

Tri čarobno okrašene lesene hišice sredi gozdička kar vabijo, da si ob odprtem ognjišču pogrejete roke in se srečate z zgodbami, ujetimi v božične dni … Nepozabna in pravljična dogodivščina z Jankom, Metko in prijazno starko, Muco Copatarico, Tinko in Tonko, Sneguljčico, Trnuljčico, Pepelko in seveda z Božičkom bo v vsakem, še tako zahtevnem obiskovalcu, prebudila praznično vzdušje.

Kljub pravljičnosti božične vasice Zelen’dol pa obstaja velika nevarnost, da se boste izgubili v pravljičnem labirintu, kjer bodo na vas prežali Mojca Pokrajculja, Sneguljčica s palčki, Rdeča kapica, Smrkastična dežela, Kekčevo skrivališče, Trnuljčica in številne pravljične skrivnosti. Za dodatek pa boste lahko obiskali samo Snežno kraljico v Hiši tisočerih želja.

Božiček
Božiček

Na obiskovalce tudi na vsakem koraku prežijo prijazni palčki, pri katerih se lahko okrepčajo s čajem in kuhanim vinom. Poleg tega pa je moč obiskati tudi Medvedjo tovarno, kjer se lahko posladkate z medvedjimi prijatlelji. V družbi medvedke Metke  lahko izdelate svojega medvedka želja in mu podarite srce.

Žive jaslice
Žive jaslice

V pravljično deželo pa so do božiča zašli tudi Marija, Jožef, Jezus, sveti trije kralji in pastirčki s svojimi živalmi, ki so minulo nedeljo uprizorili žive jaslice, katere so obiskovalce še posebej pritegnile. Žive jaslice pa bodo še zadnjič uprizorili na božični dan od 16.00 do 19.00, kamor obiskovalce vljudno vabijo tudi člani celjske folklorne skupine.

Ker pa bo praznični čas hitro pri koncu, se bodo 29. decembra tudi pravljična bitja zopet skrila v magični gozd ter ostala skrita do naslednjega božiča. Zato vam svetujemo, da vzamete pot pod noge in pravljične junake kar se da hitro ogledate v njihovem naravnem okolju in se skupaj z njimi posladkate ter še dodatno začinite svoje praznike.

[simpleviewer width=100% height=700 id=484]

F/T/V: Tina Ožvald

thermana_klik

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
187 queries in 2,535 seconds.