Osip zdravstvenih delavcev v SB Celje. Trenutno 36 okuženih, še okoli 30 pa v karanteni


Potem ko so se prejšnji teden v Splošni bolnišnici Celje soočali z množično okužbo 16 medicinskih sester in treh zdravnikov na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer oskrbujejo samo covid bolnike, se je število okuženih zaposlenih v zadnjih dneh še povečalo.

Po poročanju spletnega Večera je v celjski bolnišnici trenutno aktivno okuženih že 36 zdravstvenih delavcev celjske bolnišnice. Čez 30 zaposlenih pa je še v karanteni. Z okužbo s Sars-CoV-2 naj bi se konec tedna soočili tudi na Oddelku za ortopedijo in športne poškodbe, ko je na zdravljenje k njim prišel okuženi pacient. Tega so nato nemudoma preselili na covid oddelek, na Oddelku za ortopedijo in športne poškodbe pa so vzpostavili sivo cono.

SB Celje trenutno oskrbujejo 22 covid bolnikov, devet bolnikov je v intenzivni enoti, na respiratorju je sedem covid bolnika. Skupno SB Celje trenutno za covid bolnike premore 22 navadnih postelj in 9 postelj na intenzivni negi. Kapacitete naj bi v naslednjih dneh povečali na 35 navadnih in 22 intenzivnih bolniških postelj, še piše Večer.