Vandali napadli cerkev sv. Danijela v Celju


received_1234786509900090 (Kopiraj)20160615_123833 (Kopiraj)V noči na sredo so neznani storilci poškodovali cerkev svetega Danijela v Celju, ki je zadnjih deset let sicer stolna cerkev celjske škofije.

Na pročelju cerkve so vandali izpisali sovražni govor in različne simbole satanističnega izvora. Policijska uprava Celje je že prejela prijavo vandalizma, zato so kriminalisti začeli primer tudi preiskovati.

V opoldanskih urah so sicer že začeli s popravljanjem škode in prebarvali sovražne napise. Vredno pa je omeniti, da ne gre za osamljen primer napada na cerkev, saj so vandali v letošnjem letu že oskrunili frančiškansko cerkev Marijinega oznanjenja v Ljubljani in ljubljansko stolno cerkev sv. Nikolaja.

Vandali so s simboli satanističnega izvora oskrunili tudi spomenik Marijino znamenje in se znesli še nad bližnjim gostinskim lokalom.

Za komentar smo se želeli obrniti še na opata Marjana Jezernika, duhovnika stolno-opatijske župnije sv. Danijela, vendar ni bil dosegljiv. O dogajanju bomo še poročali, z dodatnimi informacijami pa lahko pripomorete tudi vi.