Več prikazovalnikov hitrosti v Celju


Mestna občina Celje bo v prihodnjih dneh v nekaterih šolskih okoliših oziroma ob cestah, na katerih šolarjem na poti v šolo in iz nje ni zagotovljena optimalna prometna varnost ali pa so ceste prekomerno prometno obremenjene, namestila sedem prikazovalnikov hitrosti. S tem želi voznike spodbuditi k upoštevanju prometnih predpisov in zagotoviti večjo varnost otrok.

prikazovalnik-hitrostiPrikazovalniki hitrosti so se izkazali za učinkovit način umirjanja prometa. Izsledki analize zabeleženih meritev v nekaterih drugih slovenskih krajih kažejo, da se hitrost vožnje na lokacijah, kjer so postavljeni prikazovalniki, zmanjša za približno 5 km/h.

Prevelika hitrost je še vedno eden od glavnih vzrokov za prometne nesreče, zato si Mestna občina Celje prizadeva, da bi s preventivnimi ukrepi prispevala k izboljšanju varnosti osnovnošolskih otrok in tudi ostalih ranljivih skupin.

Nove prikazovalnike, ki se napajajo na solarno energijo, je kupila od ljubljanskega podjetja Intermatic d.o.o. in jih bo postavila v bližino OŠ Frana Krajnca, OŠ Frana Roša, OŠ Hudinja, OŠ Ljubečna in II. OŠ v Celju. Denar za nakup prikazovalnikov, ki so stali 19.000 evrov, je zagotovila iz občinskega proračuna.

*slika je simbolična

sola-voznje-polsi-klik