Celje dobilo nepovratna sredstva za nove avtobuse

19. 04. 2018 15:20

dualis-avtobusiMestna občina Celje je danes od Eko sklada dobila odločbo o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude v višini 922.080 evrov za nakup desetih avtobusov na stisnjen zemeljski plin.

Nepovratna finančna spodbuda je določena v višini 80 % vrednosti cene posameznega vozila. Celotna vrednost nakupa desetih avtobusov znaša 1.152.600 evrov.

Mestna občina Celje je v letu 2017 sprejela Celostno prometno strategijo, katere namen je spodbujanje trajnostnih oblik mobilnosti na lokalni ravni. Mesto Celje je prepoznalo problematiko naraščajočega prometa, s katero se ne soočajo le evropska, temveč tudi slovenska mesta. Eden od ukrepov je uvedba javnega avtobusnega potniškega prometa, ki bo povečala mobilnost v Celju in posledično zmanjšala potrebo po uporabi osebnih motornih vozil za vsakodnevne migracije.

Na občini poudarjajo, da bodo najprej ponudili kakovostno storitev avtobusnih prevozov, sodobne avtobuse in dobre linije, pri čemer je zelo pomembna tudi pogostost prevozov. Poleg tega bodo na različne načine spodbujali uporabo javnega potniškega prometa.

Mestna občina Celje je v mesecu marcu oddala vlogo Eko skladu, s katero je zaprosila za subvencijo za nakup avtobusov na stisnjen zemeljski plin. Najprej jih bodo kupili 10. Javni potniški promet bo predvidoma vzpostavljen do konca leta, ko bodo v naselju Trnovlje (pri krožišču) izgradili polnilno postajo za avtobuse na stisnjen zemeljski plin.

vir: MOC

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,061 seconds.